Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Συνέργειες για τη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων

Περιφέρεια Κρήτης

Σε συνάντηση εργασίας – τηλεδιάσκεψη - στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CAPonLITTER που χρηματοδοτείται από το Interreg Europe ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Θεμάτων τόνισε: «Η συνεργασία όλων: Περιφέρειας, Δήμων, Ξενοδοχείων, Επιχειρήσεων, εργαζομένων και επισκεπτών των ακτών είναι απαραίτητη προκειμένου αφενός να μειωθούν τα απορρίμματα στις ακτές και αφετέρου να επιτευχθεί καλύτερη συλλογή τους, ώστε οι ακτές και οι θάλασσες να είναι καθαρές και να αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της Κρήτης».

Το έργο CAPonLITTER έχει ως αντικείμενο την Κεφαλαιοποίηση των καλών παράκτιων πρακτικών και τη βελτίωση των πολιτικών για τον μετριασμό των απορριμμάτων στη θάλασσα, με απώτερο σκοπό την πρόληψη για μείωση των απορριμμάτων στη θάλασσα, ακολουθώντας τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Στρατηγικών. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται ενημέρωση των ενδιαφερομένων φορέων και τη διερεύνηση πιθανών τρόπων και προσεγγίσεων για τη μείωση της κατανάλωσης και τη βελτίωση της συλλογής των θαλάσσιων απορριμμάτων που προκύπτουν στις παράκτιες περιοχές από ψυχαγωγικές δραστηριότητες ή από εγκαταστάσεις κοντά σε αυτές τις περιοχές πρόκειται να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Ιανουάριο με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και εμπλεκόμενων φορέων και προσώπων.

Στη συνάντηση μετείχαν η συντονίστρια του έργου και Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Η. Ελένη Τζαγκαράκη,  οι εξωτερικοί συνεργάτες Βασίλης Ζησιμόπουλος μηχανικός, Μιχάλης Χαλκιαδάκης οικονομολόγος, ο Νικόλαος Χαλκιάς εκπρόσωπος της εταιρείας υλοποίησης του έργου καθώς και οι Ε. Καργάκη, Μ. Αποστολάκη και Χ. Τσιρίτα από την Ομάδα Έργου.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Βουλγαρία - κορωνοϊός: Σάλος από τη μεταφορά των εμβολίων σε φορτηγά... για λουκάνικα!

Ηράκλειο: Ο προϋπολογισμός σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Χανιά: Αρνητικά για κορωνοϊό τα 100 δείγματα στο Γηροκομείο

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΕΑΣΗ: Η απάντηση Αλμπαντάκη στις καταγγελίες Γαβαλά περί νοθευμένου ελαιολάδου

ελαιόλαδο 3

Πόλεμο” κατήγγειλε ο ιδιώτης που διαχειρίζεται το τυποποιητήριο της ΈΑΣΗ, στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, απαντώντας στον πρόεδρο της συνεταιριστικής οργάνωσης Σταύρο Γαβαλά μετά τις καταγγελίες του δεύτερου στο “Ράδιο Κρήτη”  και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, για νοθευμένο ελαιόλαδο, καταγγελίες που προκάλεσαν αίσθηση!

Ο κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης, μιλώντας σήμερα στο σταθμό, κατήγγειλε από την πλευρά του ότι η διοίκηση της ΕΑΣΗ θέλει να “σπάσει” τη συμφωνία μαζί του και γι’ αυτό επιδίδεται σε έναν “πόλεμο”, όπως είπε, εναντίον του.

Αναφορικά με τις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες περί νοθείας και μάλιστα σε ποσότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου "Κρητικό Κονάκ"ι, ο κ. Αλμπαντάκης, εξήγησε δε ότι ελάχιστη ποσότητα πυρηνελαίου, από ανθρώπινο λάθος, μπήκε στη δεξαμενή του έξτρα παρθένου προϊόντος, το Νοέμβριο του 2019, αλλά αμέσως έγινε αντιληπτή και δεν βγήκε εκτός τυποποιητηρίου. Δηλαδή δεν πουλήθηκε αλλά το προϊόν αποσύρθηκε και πετάχτηκε.

Επισήμανε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα δικαιωθεί ενώ τόνισε με νόημα: “Έχουμε κάνει μόνον καλό στο ελαιόλαδο. Από τη συμφωνία μαζί μας, η ΕΑΣΗ είναι πολλαπλώς κερδισμένη. Θα δικαιωθούμε”!

Ο ίδιος μίλησε και για την κατάσταση που παρέλαβε το 2015 όταν ξεκίνησε δηλαδή η συνεργασία με την συνεταιριστική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της ήταν εγκαταλελειμμένες, τα σήματα απλήρωτα όπως και το προσωπικό και οι δομές της ΕΑΣΗ υπό διάλυση. 

“Τώρα το τυποποιητήριο σφύζει από ζωή. Σε πέντε χρόνια ο τζίρος έφτασε το 1,5 εκατομμύριο…

Πριν αναλάβουμε ήταν μηδενικός! Επενδύσαμε πάνω από μισό εκατομμύριο στις υποδομές της ΕΑΣΗ και φτιάξαμε ένα δίκτυο πωλήσεων σε όλο τον κόσμο η αξία του οποίου μπορεί και να ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ!”, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τάχθηκε υπέρ των εξονυχιστικών ελέγχων που διενεργεί ο ΕΦΕΤ και πρόσθεσε ότι τα προϊόντα του τυποποιητηρίου είναι άριστης ποιότητας με πάνω από 40 βραβεία διεθνώς!

Ο κ. Αλμπαντάκης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία με την Ένωση είναι δεσμευτική και η ΕΑΣΗ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε άλλον Φορέα για την προώθηση του ελαιολάδου.

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Κουράκης στη συνεδρίαση για το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης των νήσων και Κρήτης

Η απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ στην καταγγελία πολίτη για την μπάρα του πάρκινγκ

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο