Κρήτη

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων Κρήτης: Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση

Οι οδηγοί θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Ιουλίου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο Ερμής".

Με αφορμή τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και την εργοδοτική πλευρά οι οδηγοί όπως τονίζουν δεν θα κάνουν πίσω καθώς όπως λένε, τους έγιναν προτάσεις που θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο εισόδημά τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Δευτέρα, 13/7/2020, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη έγινε συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με την εργοδοτική πλευρά. 
Εκεί τέθηκαν προς συζήτησιν οι προτάσεις των δύο πλευρών, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η δική μας πρόταση ήταν να υπογραφεί μια νέα σύμβαση, με περιεχόμενο και όρους ίδιους με την περυσινή. Η άλλη πλευρά έδωσε προτεραιότητα σε περικοπές, για τις οποίες αναφέρεται το τελευταίο διάστημα. 
Στην συνέχεια, συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας εφ’ όλης της ύλης. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αποφασίστηκε να γίνουν δεκτές δύο από τις προτάσεις, και η τρίτη πρόταση να συζητηθεί μεταξύ των νομικών των δύο πλευρών. 
Ακολούθησε νέα συνάντησή μας όπου η εργοδοτική πλευρά, μετέβαλε και πάλι την στάση της, αξιώνοντας νέες αλλαγές - προτάσεις, οι οποίες βέβαιο είναι ότι θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο εισόδημά μας, αλλά και στην αξιοπρέπειά μας, αιτία για την οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από τους συναδέλφους μας. 
Η μεταστροφή αυτή, αλλά και η εν γένει τακτική εξουθένωσης, που ακολουθεί η εργοδοτική πλευρά, μας αναγκάζει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και αντί να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας από το δρόμο. 
Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας έχουν τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας (Ο.Σ.Μ.Ε.) και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.).
Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

 

Κρήτη

Ανάστατη η Μεσαρά για τα κρούσματα κορωνοϊού - Τεστ σε δημοτικούς συμβούλους και οικογένειες

Φωτό αρχείου

Ανάστατη είναι η Μεσσαρά από τα 7 κρούσματα του  κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί σε τουλάχιστον 3 με 4 περιοχές σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Όπως είπε ο Δήμαρχος που παρά το γεγονός όχι έχει βγει αρνητικό το τεστ στο οποίο ο ίδιος υπεβλήθη είναι σε καραντίνα στο σπίτι του μετά από δική απόφαση, εκτός από το ηλικιωμένο ζευγάρι και τους 2 αντιδημάρχους που είναι θετικοί στον ιό, τα 3 άτομα που βρέθηκαν θετικά είναι από άλλες περιοχές του Δήμου.Το ένα από αυτά ίσως έχει σχέση με την ηλικιωμένη. Ο ένας από τους άλλους δύο δεν είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής και είναι άνδρας και οι υπόλοιποι είναι κοντά σε επίσης ηλικιωμένους.

Πέρα από τα 7 κρούσματα μέχρι στιγμής από τα τεστ που έχουν γίνει 20 έχουν βγει αρνητικά όπως ανέφερε ο κ. Νικολιδάκης.

Παράλληλα είπε ότι η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει από σήμερα τεστ στο κέντρο υγείας Μοιρών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα ελεγχθούν και όλοι όσοι συμμετείχαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και των οικογενειών τους καθώς σε αυτό παραβρισκόταν και οι δύο αντιδήμαρχοι αλλά και σε κατοίκους των χωριών.

Απολυμάνεις είπε γίνονται σε οικισμούς τους δήμου ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο και εκπροσώπους της Αστυνομίας και της πολιτικής προστασίας για την τήρηση των μέτρων στα προσκυνήματα ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Δύο ασθενείς στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ.Γιώργος Χαλκιαδάκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύονται η ηλικιωμένη από τη Μεσσαρά και ο 70χρονος ο οποίος νοσηλευόταν μαζί με την 69χρονη σύζυγό του στη Μονάδα Covid από τις αρχές Αυγούστου.

Η κατάστασή τους είναι σταθερή και δεν είναι διασωληνωμένοι.