Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πρώτη εθνικότητα οι Γερμανοί τουρίστες στο 3μηνο Μαϊου - Ιουλίου 2024

τουρισμός
 clock 20:26 | 19/08/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Πρώτοι σε αφίξεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ήταν στο τρίμηνο Μαϊου – Ιουνίου 2024 οι Γερμανοί τουρίστες, με αριθμό μάλιστα που ελάχιστα υπολείπεται των εθνικοτήτων που ακολουθούν και είναι οι Βρετανοί, οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι.

Στην τουριστική αγορά -και- της Κρήτης, υπάρχουν ερωτηματικά κατά πόσον οι Γερμανοί ή οι Άγγλοι ή οι Γάλλοι, έχουν μείωση, σε σχέση με άλλες χρονιές , λόγω του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου για τους Γερμανούς ή της Ολυμπιάδας για τους Γάλλους, και ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκης” Γιώργος Πλιάκας, συνέταξε έναν πολύ ενδιαφέροντα πίνακα με τις αφίξεις των πρώτων εθνικοτήτων από το 2018 έως και σήμερα.

Σύμφωνα με τον πίνακα, πρώτοι είναι οι Γερμανοί, με μια αύξηση γύρω στο 9,95% , το τρίμηνο σε σχέση με το τρίμηνο της καλύτερης χρονιάς για αυτούς που ήταν το 2023, δεύτεροι οι Άγγλοι, με αύξηση 2,49% και τρίτοι οι Γάλλοι με 1,51% 

Image
πινακας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι Γάλλοι και Γερμανοί αυξάνουν τον Μάιο, σε ποσοστά 15+, ενώ οι Βρετανοί, τον Ιούλιο, πιθανώς λόγω Last Minute.

Και όπως σημειώνει άνθρωπος του Τουρισμού, “…Ενώ και η παραμονή μικραίνει, θα δούμε πόσο στο τέλος, η «πρόκληση» της σεζόν 2024, είναι και οι νέες κλίνες, είναι και τα νέα καταλύματα, είναι και η βραχυχρόνια, αλλά το 4,0% αύξησης στις αφίξεις φέτος, παρότι καταπληκτικό, θα δείξει εντελώς ανίκανο στο τέλος της σαιζόν, να καλύψει την αύξηση της προσφοράς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κομισιόν σε Ελλάδα: Κόψτε τις απευθείας αναθέσεις αν θέλετε κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

«Ηλεκτρονικός φάκελος» για «μαύρα ενοίκια» και αδήλωτα τετραγωνικά

Έγκυος έφτασε από την Πρέβεζα ως τα Τρίκαλα για να γεννήσει – «Έκανα τον γύρο της μισής Ελλάδας»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis