Κρήτη

Κρήτη: Οι δύο γέννες που έγιναν ταυτόχρονα... και η αγωνία για το μέλλον

γέννηση

Ευχάριστα γεγονότα για άλλη μια φορά συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αφού μπορεί κάποια περιστατικά τοκετών, κυρίως έκτακτα, να έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται, τώρα όμως και μετά από πολλά χρόνια το Νοσοκομείο κλήθηκε και αντιμετώπισε με επιτυχία δύο σχεδόν ταυτόχρονα περιστατικά ενός φυσιολογικού τοκετού και ενός με καισαρική τομή.

Τα περιστατικά αυτά θέλησε να κάνει γνωστά στο Ράδιο Λασίθι ο μαιευτήρας του Νοσοκομείου Σωκράτης Μέγκουλας και μαζί με αυτά να εκφράσει τις ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο Νοσοκομείο, αλλά και να εκφράσει την ανησυχία του για το μέλλον της.

Όλα αυτά όπως λέει γίνονται με μεγάλο κόπο, ευθύνη και επιμονή και με δεδομένο πως όλες αυτές οι υπηρεσίες στήθηκαν από το μηδέν αφού όταν ο ίδιος ήρθε στο Νοσοκομείο όπως λέει δεν υπήρχε καμία υποδομή.

Ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει πέρα από τον κόσμο της πόλης, τις μαίες του τμήματος αφού χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η κλινική, αλλά και τους χειρούργους και αναισθησιολόγους του χειρουργικού τομέα που συμβάλλουν στις επεμβάσεις.

Η δίκη του σύμβαση λήγει σε μερικούς μήνες και δεν γνωρίζει αν θα παραμείνει στο Νοσοκομείο, όμως γράφει πως θα είναι πάντα περήφανος για όσα μπόρεσαν να γίνουν.

Κι αυτό μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια άρχισαν πάλι να γεννιούνται παιδιά στην Ιεράπετρα, έγιναν πολλές γυναικολογικές επεμβάσεις και όπως ενδεικτικά αναφέρει από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν περάσει από τα εξωτερικά ιατρεία 1691 γυναίκες, ένας αριθμός που αγγίζει τα νούμερα μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Σε ταβέρνες και εστιατόρια η Τροχαία

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο βρέθηκαν το  βράδυ του Σαββάτου στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου στο πλαίσιο της 15η Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς τροχαία Ατυχήματα». Οι αστυνομικοί της τροχαίας έστειλαν το μήνυμα ότι «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» και έκαναν προληπτικά αλκοτέστ στους πελάτες των καταστημάτων ενώ διένειμαν και ενημερωτικά φυλλάδια. 

 

Πρόκειται για μία δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών που έγινε από την Τροχαία Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Περιφέρεια Κρήτης και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας και Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β' Στέλιος Καρακούδης"Ο οδηγός της παρέας" να γίνει συνήθεια και στην Ελλάδα. Σε κάθε μας διασκέδαση ορίζουμε ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας. Η υπηρεσία μας δίνει μεγάλυ βαρύτητα σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων".

 

Διαβάστε επίσης:

Ιδρυτές BioNTech: Σε 2-3 χρόνια θα έχουμε εμβόλια κατά του καρκίνου

Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER