Κρήτη

Κρήτη: Ημερίδα για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών

βουνα

Την ανάγκη δημιουργίας μιας Περιφερειακής Στρατηγικής ειδικά για τις ορεινές περιοχές επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EUROMONTANA Γιώργος Αλεξάκης,  στην εισαγωγική του ομιλία κατά την  ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης για τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών του νησιού.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επίτευξη της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής και την πορεία προς μία βιώσιμη Ευρώπη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνεργασίας Euromontana, που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις περιοχές αυτές. Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε διεξοδικός διάλογος για τις προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης, καθώς όπως αναφέρθηκε οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζουν τα ίδια περίπου προβλήματα-προκλήσεις. Για το σκοπό αυτό απαιτείται συνεργασία των τοπικών φορέων, αλλά και με Ευρωπαϊκά Δίκτυα για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τη διάχυση της γνώσης και της τεχνολογίας με σκοπό την επιστροφή του πληθυσμού στην ύπαιθρο. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Marie Clotteau Διευθύντρια Euromontana,  Νίκος Συριγωνάκης Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Μυλωνάκης Δήμαρχος Κισσάμου, Σωκράτης Κεφαλογιάννης Δήμαρχος Ανωγείων, Γιάννης Στεφανάκης Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Λουκάς Ανδριανός εκπρόσωπος του Δ. Πλατανιά, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ειρήνη Χουδετσανάκη Πρόεδρος Δικτύου AREPO, Μαρία Ραπτάκη Προϊσταμένη Γεν. Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας, Λευτέρης Κοπάσης Πρόεδρος ΟΑΚ, Ευγενία Στυλιανού Γεν. Γραμματέας Δ. Ηρακλείου, Ζαχαρίας Σωμαράς Προϊστάμενος Γεν. Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι του ΟΦΥΠΕΚΑ, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Αναπτυξιακών Εταιριών, Επιμελητηρίων, του Γεωπάρκου Σητείας και άλλοι φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Αγώνας για να τυποποιείται στο νησί το... κρητικό ελαιόλαδο!

Ήξερες ότι υπήρχε Άγαλμα της Ελευθερίας στην Κρήτη; (φωτογραφίες)

Η Iερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

Από την πορεία των ατόμων στα στενά της πόλης
Από την πορεία των ατόμων στα στενά της πόλης

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

η ένταση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην πλατεία των Λιονταριών
η ένταση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην πλατεία των Λιονταριών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους