Οι σοβαρές ελλείψεις κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι η αιτία που σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς από την υπόλοιπη Ελλάδα μεταφέρονται στην Κρήτη και το αντίστροφο,ενώ οι ελλιπείς ιατρικές υποδομές σε πολλά νησιά αναγκάζουν επίσης τους υπεύθυνους των ιατρικών αεροδιακομιδών να καταφεύγουν στα νοσοκομεία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ηρακλείου.
Τη Δευτέρα το απόγευμα ανήμερα των Χριστουγέννων στήθηκε άλλη μια επιχείρηση από το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά ασθενών από την Αθήνα και τη Ρόδο με προορισμό το Βενιζέλειο νοσοκομείο που εφημερεύε τα Χριστούγεννα.
Πρόκειται για τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο μετά από επιχείρηση αεροδιακομιδής που στήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.
Δύο άνδρες, ένας νεαρός και ένας ηλικιωμένος που είναι διασωληνωμένοι και μία γυναίκα που έχριζε χειρουργικής αντιμετώπισης.