Κρήτη

Η Αθήνα γεύτηκε τα κρασιά της Κρήτης (φωτογραφίες)

oinotika4.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οινοτικά 2016» που διοργάνωσε σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Κυριακή (30/10) το Wines of Crete.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των διοργανωτών, καθώς πάνω από 1300 άτομα έδωσαν το παρών. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω από 200 ετικέτες κρητικών κρασιών και να γευτούν τις ποικιλίες της Κρήτης.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν να γίνουν περισσότερο γνωστές κι άλλες ποικιλίες κρητικών κρασιών και εκτός νησιού σε επαγγελματίες αλλά και στο κοινό.
 

oinotika1.jpg

oinotika1.jpg, by sofia

oinotika2.jpg

oinotika2.jpg, by sofia

oinotika3.jpg

oinotika3.jpg, by sofia

 

oinotika_5.jpg

oinotika_5.jpg, by sofia

 

oinotika.jpg

oinotika.jpg, by sofia

Ήταν κάτι που σχεδιαζόταν αρκετό καιρό από το Wines of Crete όπως δήλωσε ο πρόεδρος του, Νίκος Μηλιαράκης, μιλώντας στο ekriti.gr. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η εκδήλωση σηματοδοτεί κατά κάποιο τρόπο ένα επόμενο βήμα στις ενέργειες που κάνουμε σαν δίκτυο. Ήταν κάτι το οποίο σχεδιάζαμε αρκετό καιρό για να υλοποιηθεί και είμαστε ευτυχείς που είδαμε την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και το γεγονός ότι αρχίζουν να γνωρίζουν ότι η Κρήτη παράγει ποιοτικό κρασί αλλά και με ιδιαίτερη ταυτότητα», κατέληξε.

«Η συλλογικότητα σφραγίζει την επιτυχία» τόνισε η Project Manager του Wines of Crete, Στέλλα Αστυρακάκη και συνέχισε λέγοντας: «Κάτω από μια ενιαία ομπρέλα που λέγεται “Κρήτη” και “Wines of Crete”, όλοι οι οινοποιοί της Κρήτης δέχθηκαν την πρόκληση να ανέβουμε στην Αθήνα και να διοργανώσουμε μια όμορφη γιορτή για το κοινό και για τους επαγγελματίες της πρωτεύουσας. Στόχος είναι να γνωρίσουν από κοντά τον κρητικό αμπελώνα και τις ποικιλίες του», ανέφερε.

 

Κρήτη

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Περιοδεία κλιμακίου στο Κ.Υ Μοιρών

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών περιόδευσε την Πέμπτη 24 Ιουνίου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαιστού, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Ζαχαριουδάκη Γιάννη. Στην περιοδεία, συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλους της Ο.Γ.Ε.).

Με αφορμή - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - το απαράδεκτο και καταδικαστέο από σύσσωμη την τοπική κοινωνία των Μοιρών περιστατικό βίας σε βάρος των εργαζόμενων, που ασκούσαν τα καθήκοντα τους στη βραδινή βάρδια της Δευτέρας, το κλιμάκιο εξέφρασε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας και εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Σαν να μη φτάνει  η χρόνια απαξίωση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με τη λογική του «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματοποίησης που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, έρχονται να προστεθούν στην εξάντληση και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων, τέτοιου είδους περιστατικά βίας (ήδη 2 περιστατικά, μαζί με το πιο πρόσφατο, μέσα σε 20 ημέρες όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι).

Ειδικότερα, το ΚΥ Μοιρών είναι μία δομή ΠΦΥ που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο για διάφορες νόσους, ενώ λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο covid-19. Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Μοιρών με φιλότιμο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, για να ανταπεξέλθουν στο σύνθετο καθήκον της προστασίας της υγείας του λαού.

Η απάντηση για τα παραπάνω είναι το να δυναμώσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, κόντρα στο «τάισμα» των ιδιωτικών μεγαλοκλινικών με κρατικό χρήμα. Η άμεση κάλυψη των κενών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, και όλων των περιφερειακών αγροτικών Ιατρείων και του Πολυδύναμου Τυμπακίου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό. Να λυθεί το ζήτημα των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Το δημοτικό συμβούλιο Φαιστού να πάρει θέση για το περιστατικό και συνολικά για τις δημόσιες δομές υγείας του Δήμου. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και άλλες ευθύνες για το περιστατικό βίας, αλλά κύρια, οι πολιτικές ευθύνες για την υποστελέχωση του Κ.Υ. και την έκθεση του υγειονομικού προσωπικού σε εργασιακούς κινδύνους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι νοτιοδυτικές Κυκλάδες μπαίνουν στην "πρίζα" από τον ΑΔΜΗΕ

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων