Κρήτη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δηλώσεις δημάρχων της Κρήτης για την απόφαση της Δικαιοσύνης

χρυσή αυγη

Δήμαρχοι της Κρήτης με δηλώσεις τους αναφέρονται στην απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή, η οποία με τη βούλα της Δικαιοσύνης χαρακτηρίζεται πλέον ως εγκληματική οργάνωση.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την καταδίκη της Χρυσής  Αυγής

Με την σημερινή, ιστορική καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το χρέος της. Η ετυμηγορία της ισχυροποιεί την Δημοκρατία στον τόπο μας, θέτει οριστικά στο περιθώριο το ναζιστικό αυτό μόρφωμα και περιφρουρεί τις ανθρώπινες αξίες που  η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δεν σεβάστηκε.

Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο για την ανάπτυξη παρομοίων φαινομένων στο μέλλον.

Με την σημερινή ιστορική της απόφαση, η ελληνική δικαιοσύνη έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αποδίδοντας “τα του καίσαρος τω καίσαρι” .

Δήλωση Δημάρχου Αγίου Νικολάου

Στην Ελλάδα η δημοκρατία δεν δέχεται παρεκτροπές. Δεν ανέχεται ολοκληρωτικές λογικές . Η πολιτική επίφαση του φασιστικού μορφώματος-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δεν έχει θέση στην ζωή μας.

Η ελληνική κοινωνία αγρυπνεί για να διασφαλίσει την ελευθερία και την ισονομία της χώρας . Μιας χώρας που γέννησε την δημοκρατία που ζει σήμερα ο ευνομούμενος κόσμος και που καταδεικνύει ότι οι θεσμοί λειτουργούν.

Η απόφαση αυτή της ελληνικής δικαιοσύνης, στις σημερινές συνθήκες παγκοσμιοποίησης και ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στον χώρο του διαδικτύου, αποκτά μεγάλη βαρύτητα, αφού αποδεικνύει ότι η επανεμφάνιση φασιστικών και λαϊκίστικων μορφωμάτων δεν έχουν θέση σε μια κοινωνία ανοιχτή με ισχυρή δημοκρατία.

Οι θυσίες βρίσκουν δικαίωση . Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα και επιμονή και προσήλωση σε υψηλούς στόχους .

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε:

«Παύλο το φως συνθλίβει το σκοτάδι…

Η νίκη είναι ιστορική και ανήκει στη δημοκρατία. Αλλά η μάχη ενάντια στο δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας είναι διαρκής. Σε κάθε τέτοια μάχη είμαστε όλοι εδώ...

Για να μην ανατείλουν ποτέ ξανά «χρυσές αυγές».

Για σένα, αλλά και για τα παιδιά όλων μας».

 

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"