Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Έργα και δράσεις ύψους 900.000 ευρώ

περιφερειακο συμβουλιο

O Αναπτυξιακός Οργανισμός για έργα και μελέτες Δήμων εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως επίσης και άλλα σημαντικά θέματα υποδομήςκαι ανάπτυξης του νησιού μας.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τα παρακάτω :

Εγκρίθηκε η Τροποποίηση Σχεδίου Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων έτους 2021 με την προσθήκη έργων και δράσεων προϋπολογισμού 900.000,00 ευρώ.

Εγκρίθηκε η Σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» με διακριτικό τίτλο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.», με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης και τους Δήμους: Αρχανών – Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος, Φαιστού, Ιεράπετρας Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου , Ανωγείων και Μυλοποτάμου.

Εγκρίθηκε η παραχώρηση μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από την Περιφέρεια Κρήτης, της χρήσης ακινήτου στην Περιοχή «Σκαλάνι» Ηρακλείου, εμβαδού έξι στρεμμάτων και συγκεκριμένα για την ανέγερση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.

Εγκρίθηκε η Τροποποίηση της αριθμό. 135/2020 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορά στην έγκριση καταστατικού της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ» και συγκεκριμένα η διάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Αμαρίου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Απαντήθηκαν οι επερωτήσεις :

Επερώτηση με θέμα «Νέα μελέτη και στην συνέχεια απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου: ‘’Δρόμος Χουδέτσι –Παρθένι - Πύργος, διακλάδωση προς Πραιτώρια Χάρακα και Πραιτώρια – Ασήμι - Αγ. Δέκα, Οδικό τμήμα Πραιτώρια – Χάρακας’’». Επερώτηση με θέμα «Στάση της περιφερειακής αρχής απέναντι στους μικρούς αγροτοπαραγωγούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών»

Επερώτηση με θέμα «Στάση της περιφερειακής αρχής για το ΝΑΤΟϊκο «κέντρο αριστείας» στα Χανιά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον λαό μας και τους γειτονικούς λαούς».

Ειδήσεις σήμερα 

Λιγνάδης: Γιατί ανακρίτρια και εισαγγελέας είπαν «όχι» στο βραχιολάκι

Παπαευαγγέλου: ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τις νέες εστίες κορωνοϊού (Βίντεο)

Ηράκλειο - lockdown: Παράταση και επέκταση των μέτρων σε όλη την περιφερειακή ενότητα

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων