Κρήτη

Λασίθι

Ημερίδα για την ακτογραμμή της Ελούντας στις 14 Ιουνίου

ελουντα

Η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το Εργαστήριο Παράκτιας Ερευνάς του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΙΤΕ σας προσκαλούν στην ημερίδα του έργου «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΗΡΟΣ, ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», στις 14 Ιουνίου 2016 στις 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αντώνης Στρατάκης» της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που αφορούν την διερεύνηση των αιτιών της διάβρωσης καθώς και την εισήγηση δράσεων/ παρεμβάσεων για την προστασία της παραλιακής ζώνης στη περιοχή και την αποτελεσματική ανάπλαση της ακτογραμμής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11:00-11:15 Προσέλευση - Εγγραφές
11:15-11:30 Χαιρετισμοί
11:30-11:45 Ανάλυση επικινδυνότητας, Ν. Καμπάνης
11:45-12:00 Διάλειμμα
12:00-12:30 Ακτομηχανική διερεύνηση και δράσεις/ παρεμβάσεις, Γ. Αλεξανδρακης
12:30-12:45 Περιβαλλοντική διερεύνηση των δράσεων/ παρεμβάσεων, Γ. Κοζυράκης
12:45-13:00 Συζήτηση

Συντονίστρια: κα Ελένη Χατζηγιάννη, Γεωλόγος, Δρ Θαλάσσιας Οικολογίας, Προϊσταµένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού Περιφέρειας Κρήτης.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 60χρονου κτηνοτρόφου

Ερεύνα και διάσωση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 60χρονο κτηνοτρόφο που χρειάστηκε να μεταφερθεί από τη δύσβατη περιοχή «Κατσιβέλι» των Λευκών Ορέων στα Χανιά στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση των αρχών καθώς ο 60χρονος έχει ιστορικό καρδιολογικού προβλήματος. Μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, το οποίο έφθασε από τη Ρόδο και τον μετέφερε.

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων για τα περαιτέρω.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης, 3  από το κλιμάκιο των Βρυσών, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Θανατηφόρο Τροχαίο: Οδηγός μηχανής έχασε ακαριαία τη ζωή του

Ηράκλειο - lockdown: Πότε θα ακούσουμε μουσική στα μαγαζιά - Πότε θα αρχίσουμε να... ξενυχτάμε

 

 

ESPA BANNER