Παρασκευή 13 ΔΕΚ 2019 11:01
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Υπό κατάρρευση ο ΕΦΚΑ Ηρακλείου

Υπό κατάρρευση ο ΕΦΚΑ Ηρακλείου

efka.jpg

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προεδρείου του ΕΚΗ, της Δ/ντρια του ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου Παρασκευής Κρικέλη καθώς και τον Πρόεδρο εργαζομένων ΕΦΚΑ Βασίλη Κοκκινάκη στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο, στην οποία συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων της λειτουργίας του ΕΦΚΑ Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι προβληματισμοί του ΕΚΗ ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκαν,  αφού όπως προέκυψε και από την συνάντηση, όλες οι υπηρεσίες είναι  υποστελεχομένες με αποτέλεσμα να λειτουργούν εις βάρος των ασφαλισμένων.

Ειδικά το τμήμα συντάξεων με μόλις 6 συνολικά εργαζόμενους, να καλύπτει το κομμάτι των συντάξεων, όχι μόνο για το Νομό Ηρακλείου, αλλά και Λασιθίου  καθώς  επίσης και του Δήμου των Ανωγείων Ρεθύμνου.

Οι συνέπειες είναι τραγικές  καθώς εκκρεμούν  πάνω από 6. 000 επικουρικές συντάξεις , ενώ κανονικές περίπου 5.000 αιτήσεις από το 2017, ενώ τέλος υπάρχουν και εκατοντάδες ασφαλισμένοι  που δεν λαμβάνουν εδώ και αρκετούς μήνες ούτε καν την προσωρινή σύνταξη με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

efka2.jpg, by gpapadakis

Δεν φτάνει η ήδη υπάρχουσα υποστελέχωσης (πριν 2 χρόνια το προσωπικό ανερχόταν  στους  152 εργαζόμενους, ενώ σήμερα αριθμεί  μόλις 74 ). Στους επόμενους μήνες πολλοί από υπάρχοντες εργαζόμενους  θα καταθέσουν και οι ίδιοι για σύνταξη, ενώ αρχές του επόμενου έτους  θα αποχωρήσουν από σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και οι συμβασιούχοι (11  από τον ΕΦΚΑ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κατάρρευσης στον ασφαλιστικό φορέα μας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, καλεί το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο μείζον πρόβλημα, που να σημειωθεί αφορά μόνο την Ανατολική Κρήτη, γεγονός που δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπιζόμαστε από την εκάστοτε Κυβέρνηση  ως πολίτες δεύτερη κατηγορίας.

Καλούμε τους τοπικού Βουλευτές να παρέμβουν στο μείζονος αυτό ζήτημα και να καταθέσουν σχετικές επερωτήσεις στην Βουλή καθώς και για πιο λόγο αυτή η τραγική κατάσταση  επικρατεί  στην Ανατολική Κρήτη  ενώ δεν υπάρχει  στην υπόλοιπη χώρα. Καθώς  και για το τι ενέργειες  πρόκειται να κάνει ο Υπουργός κ. Βρούτσης  για την άμεση λύση του προβλήματος μιας και δήλωσε στο πρόσφατο συνέδριο εργαζομένων του ΙΚΑ… Ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία πρόσληψη…

Διαβάστε επίσης. . .

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα στις 04.00 το πρωί, σε μίνι μάρκετ στο Ηράκλειο. Δύο άνδρες, φορώντας κουκούλες και με...
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου,...
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου πραγματοποιεί κυκλική εκδρομή στην...