Κρήτη

Ηράκλειο

Υπό κατάρρευση ο ΕΦΚΑ Ηρακλείου

efka.jpg

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προεδρείου του ΕΚΗ, της Δ/ντρια του ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου Παρασκευής Κρικέλη καθώς και τον Πρόεδρο εργαζομένων ΕΦΚΑ Βασίλη Κοκκινάκη στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο, στην οποία συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων της λειτουργίας του ΕΦΚΑ Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι προβληματισμοί του ΕΚΗ ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκαν,  αφού όπως προέκυψε και από την συνάντηση, όλες οι υπηρεσίες είναι  υποστελεχομένες με αποτέλεσμα να λειτουργούν εις βάρος των ασφαλισμένων.

Ειδικά το τμήμα συντάξεων με μόλις 6 συνολικά εργαζόμενους, να καλύπτει το κομμάτι των συντάξεων, όχι μόνο για το Νομό Ηρακλείου, αλλά και Λασιθίου  καθώς  επίσης και του Δήμου των Ανωγείων Ρεθύμνου.

Οι συνέπειες είναι τραγικές  καθώς εκκρεμούν  πάνω από 6. 000 επικουρικές συντάξεις , ενώ κανονικές περίπου 5.000 αιτήσεις από το 2017, ενώ τέλος υπάρχουν και εκατοντάδες ασφαλισμένοι  που δεν λαμβάνουν εδώ και αρκετούς μήνες ούτε καν την προσωρινή σύνταξη με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

Δεν φτάνει η ήδη υπάρχουσα υποστελέχωσης (πριν 2 χρόνια το προσωπικό ανερχόταν  στους  152 εργαζόμενους, ενώ σήμερα αριθμεί  μόλις 74 ). Στους επόμενους μήνες πολλοί από υπάρχοντες εργαζόμενους  θα καταθέσουν και οι ίδιοι για σύνταξη, ενώ αρχές του επόμενου έτους  θα αποχωρήσουν από σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και οι συμβασιούχοι (11  από τον ΕΦΚΑ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κατάρρευσης στον ασφαλιστικό φορέα μας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, καλεί το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο μείζον πρόβλημα, που να σημειωθεί αφορά μόνο την Ανατολική Κρήτη, γεγονός που δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπιζόμαστε από την εκάστοτε Κυβέρνηση  ως πολίτες δεύτερη κατηγορίας.

Καλούμε τους τοπικού Βουλευτές να παρέμβουν στο μείζονος αυτό ζήτημα και να καταθέσουν σχετικές επερωτήσεις στην Βουλή καθώς και για πιο λόγο αυτή η τραγική κατάσταση  επικρατεί  στην Ανατολική Κρήτη  ενώ δεν υπάρχει  στην υπόλοιπη χώρα. Καθώς  και για το τι ενέργειες  πρόκειται να κάνει ο Υπουργός κ. Βρούτσης  για την άμεση λύση του προβλήματος μιας και δήλωσε στο πρόσφατο συνέδριο εργαζομένων του ΙΚΑ… Ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία πρόσληψη…

Κρήτη

Ηράκλειο

Τροχαία Ηρακλείου και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συνεργάζονται για την κυκλοφοριακή αγωγή

Μπελαδάκης - Καρακούδης

Τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλη Μπελαδάκη επισκέφτηκαν ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Αστυνόμος Β΄ Στέλιος Καρακούδης και ο Υποδιοικητής Αστυνόμος Β΄ Βαγγέλης Καραπιπεράκης. Θέμα συζήτησης ήταν η διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και της Τροχαίας Ηρακλείου  ως προς την προώθηση της κυκλοφοριακή συνείδησης και αγωγής των μαθητών των σχολειών του νομού Ηρακλείου για τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τον Διοικητή κ. Καρακούδη ο νέος σχεδιασμός της Τροχαίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προγραμματισμένες επισκέψεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου σε εβδομαδιαία βάση. 

Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι η κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών, η καλλιέργεια οδικής συνείδησης σε μαθητές ως μελλοντικούς οδηγούς, η εδραίωση σωστών στάσεων και συμπεριφορών ως πεζούς, αποβλέποντας, έτσι, στη διαμόρφωση μιας συλλογικής νοοτροπίας στις οδικές μετακινήσεις. 

Στόχος της Τροχαίας είναι μέσα από τις συντονισμένες αυτές δράσεις, η δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη κυκλοφοριακή συνείδηση και κουλτούρα, που θα σέβονται πρωτίστως τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και τα δικαιώματα των συμπολιτών τους.

Ο κ. Μπελαδάκης υπογράμμισε τη σημασία μιας τέτοιας συνεργασίας και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχου εκπαιδευτικού υλικού που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά  στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, την αξιοποίηση των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής και την δημιουργία βιωματικών δράσεων ώστε οι μικροί μαθητές  να εμπεδώσουν με τον καλύτερο τρόπο και να διαμορφώσουν σωστές στάσεις και συμπεριφορές ως αυριανοί πολίτες. 

Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε η ανάγκη και από τις δύο πλευρές για αγαστή συνεργασία και συμφωνήθηκε ότι κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο κλιμάκιο της Τροχαίας θα επισκεφθεί το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου για την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.