Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Ενημερώθηκε για τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ Αγίου Μηνά

Βαρδάκης - Ροκαδάκης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τη λειτουργία του το Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Αγίου Μηνά, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Νίκο Ροκαδάκη ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης. 
Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση, το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι εκείνο που προκαλεί αλυσιδωτές παρενέργειες, καθώς η υποχρέωση που υπάρχει από την ίδρυση του ΕΦΚΑ για δημιουργία τμήματος συντάξεων στο εν λόγω Υποκατάστημα, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί με τα τωρινά δεδομένα. 
Επιπλέον ο κ. Ροκαδάκης ενημέρωσε επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιδιόκτητο κτήριο της οδού Αγίου Μηνά.
Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του τόνισε: «Δυστυχώς η υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του ΕΦΚΑ δεν αρκούν, καθώς συνεχώς αυξάνονται οι συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού, ενώ η Κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια» στο γεγονός αυτό και δεν προχωρά σε καμία διαδικασία ενίσχυσης του Φορέα. Η Κυβέρνηση ωστόσο έχει επωμιστεί και με μία μεγάλη ευθύνη επιπλέον. Παρέλαβε 90.000 εκκρεμότητες συνταξιοδοτικών αιτημάτων και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχει κατορθώσει να τριπλασιάσει το νούμερο και σήμερα οι εκκρεμότητες ανέρχονται σε 270.000, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού του ΕΦΚΑ. Συνεπώς οφείλεται στους πολίτες μία εξήγηση, την ώρα που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, προειδοποίησε πρόσφατα για «δημοσιονομική βόμβα» των συντάξεων που τελούν σε εκκρεμότητα. Αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, πρόκειται για ανικανότητα να διαχειριστούν την κατάσταση.»

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER