Κρήτη

Ηράκλειο

Τίμησαν στο Ηράκλειο την Εθνική Αντίσταση

Εθνική Αντίσταση

Με επιμνημόσυνη δέηση από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Βερνιδάκη, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από βουλευτές, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη που εκπροσώπησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τις αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιστασιακών Οργανώσεων, κομμάτων, τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης. 
Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτου Μεθόδιου Βερνιδάκη. Μετά το τέλος της Δοξολογίας ακολούθησε ομιλία από την φιλόλογο  του 5ου   Γυμνασίου  Ηρακλείου, κα. Μαρία Μάρκου.

Εθνική Αντίσταση

Εθνική Αντίσταση, by gpapadakis

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης σε δήλωση του ανέφερε: «Σήμερα γιορτάζουμε και αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Πριν από 74 χρόνια η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των μεγαλύτερων τότε αντιστασιακών οργανώσεων. Αυτή η ύψιστη πράξη Εθνικής Αντίστασης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και για τις επόμενες γενιές. Η ομοψυχία , οι συνεργασίες και η διαρκής διεκδίκηση δίνουν τη δυνατότητα να κερδίζονται ακόμη και άνισες μάχες».

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης