Κρήτη

Ηράκλειο

Θετικά μηνύματα: Πόσοι τουρίστες έφτασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

τουρίστες αεροδρόμιο ηρακλείου

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη από τις πρώτες αφίξεις επισκεπτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, από την 1η Ιουλίου έως και τις 7, στο αεροδρόμιο αφίχθησαν 35.000 επιβάτες εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα το νούμερο αυτό θεωρείται καλό, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η αρχή έγινε ουσιαστικά από το μηδέν, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα το αεροδρόμιο παρέμενε κλειστό για πτήσεις από το εξωτερικό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναμένουμε και το άνοιγμα της αγοράς της Αγγλίας που είναι πολύ σημαντική για την Κρήτη, δήλωσε ο αερολιμενάρχης και συμπλήρωσε πως στους 35.000 που έφτασαν στο Ηράκλειο την πρώτη εβδομάδα, δεν συμπεριλαμβάνονται επιβάτες από Αγγλία και Ρωσία.

Αναφορικά με τις αφίξεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (11 και 12 Ιουλίου), ο αερολιμενάρχης είπε το Σάββατο (11/7) προσγειώθηκαν 53 πτήσεις και την Κυριακή(12/7), 52, ενώ το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου, είχαν προσγειωθεί  συνολικά 95 πτήσεις, (53 το Σάββατο και 42 την Κυριακή)

Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα φέτος τα νούμερα δεν θα φτάσουν σε καμία περίπτωση εκείνα που καταγράφηκαν πέρυσι, ωστόσο όπως σημείωσε "όταν στόχος όλων είναι να πιάσουν το 30% της περσινής κίνησης και εμείς ήδη την πρώτη εβδομάδα έχουμε πιάσει το 28%, νομίζω ότι τον στόχο του 30% θα το πιάσουμε".

Tέλος και όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης, καθημερινά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου γίνονται γίνονται 800 με 900 τεστ κορωνοϊού ενώ όπως είπε, η ταλαιπωρία των τουριστών που σχηματίζουν ουρές προκειμένου να κάνουν το τετ, αρχίζει και μειώνεται όσο περνούν οι μέρες.

Κρήτη

"Φοράμε μάσκα" το μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης (βίντεο)

φοράμε μάσκα περιφέρεια κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με δήλωσή του, υπενθυμίζει την ανάγκη να μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στις καθημερινές ενέργειες που μας προστατεύουν από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας την επιβεβλημένη χρήση της μάσκας.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης:

«Κάθε αγώνας κρύβει μεγάλες συγκινήσεις και ευχάριστες στιγμές όταν κερδίζεται. Ο αγώνας, όμως, που δίνουμε όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες είναι συνεχής, είναι πρωτόγνωρος, είναι αγώνας για τη ζωή.

Με την αποφασιστικότητα της κοινωνίας, τη θέληση των συνανθρώπων μας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, με την επιστημονική επάρκεια των ανθρώπων στις υγειονομικές ομάδες κερδίσαμε μεγάλες μάχες το
τελευταίο διάστημα.

Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιώντας την ψυχική δύναμη δύο μικρών παιδιών, το φως από τα μάτια τους, το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας.

Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη. Είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί θα υψώσουμε ξανά το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν». Κάθε αγώνας κρύβει μεγάλες συγκινήσεις και ευχάριστες στιγμές όταν κερδίζεται. Ο αγώνας, όμως, που δίνουμε όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες είναι συνεχής, είναι πρωτόγνωρος, είναι αγώνας για τη ζωή.

Με την αποφασιστικότητα της κοινωνίας, τη θέληση των συνανθρώπων μας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, με την επιστημονική επάρκεια των ανθρώπων στις υγειονομικές ομάδες κερδίσαμε μεγάλες μάχες το τελευταίο διάστημα.

Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιώντας την ψυχική δύναμη δύο μικρών παιδιών, το φως από τα μάτια τους, το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη. Είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί θα υψώσουμε ξανά το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Το
οφείλουμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.