Κρήτη

Ηράκλειο

Συντυχάκης: Πακτωλός χρημάτων στην κοινοπραξία που θα εκμεταλλεύεται το νέο αεροδρόμιο

συντυχακης βουλη.jpg

«Με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στη διάταξη η οποία προβλέπει ότι τα εισπραττόμενα ποσά του τέλους από αναχωρούντες επιβάτες του κρατικού αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» θα μεταφερθούν στην κοινοπραξία των επιχειρηματικών ομίλων που θα αναλάβουν το αποκλειστικό δικαίωμα μελέτης, κατασκευής και εκμετάλλευσης του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης.

Υπογράμμισε πως η εν λόγω σύμβαση, που υπογράφτηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ληστρική για τα λαϊκά συμφέροντα», ενώ για τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου σημείωσε πως «πρόκειται για ένα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» που προσφέρει «πακτωλό χρημάτων» στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη:

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δυσάρεστα νέα για το 5χρονο αγοράκι στο ΠΑΓΝΗ

κακοποίηση-αγοράκι

Δυσάρεστα είναι τα νέα για το 5χρονο αγοράκι που από προχθές νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι παραλίγο να πνιγεί όταν κολυμπούσε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο όπου βρισκόταν με την οικογένειά του για διακοπές.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ηράκλειο και εισχήσθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων σε άσχημη κατάσταση.

Δυστυχώς όμως και σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, το αγοράκι είναι εγκεφαλικά νεκρό...