Κρήτη

Ηράκλειο

Συντυχάκης: Πακτωλός χρημάτων στην κοινοπραξία που θα εκμεταλλεύεται το νέο αεροδρόμιο

συντυχακης βουλη.jpg

«Με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στη διάταξη η οποία προβλέπει ότι τα εισπραττόμενα ποσά του τέλους από αναχωρούντες επιβάτες του κρατικού αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» θα μεταφερθούν στην κοινοπραξία των επιχειρηματικών ομίλων που θα αναλάβουν το αποκλειστικό δικαίωμα μελέτης, κατασκευής και εκμετάλλευσης του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης.

Υπογράμμισε πως η εν λόγω σύμβαση, που υπογράφτηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ληστρική για τα λαϊκά συμφέροντα», ενώ για τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου σημείωσε πως «πρόκειται για ένα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» που προσφέρει «πακτωλό χρημάτων» στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη:

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Του άρεσαν οι μοτοσικλέτες των ...ξένων

μηχανάκι κλοπή

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, κατηγορούμενος για κλοπή.   

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του  Β’ Αστυνομικού  Τμήματος Ηρακλείου, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας,  πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 29χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ένας σκελετός δίκυκλης μοτοσυκλέτας και ένας κινητήρας δίκυκλης μοτοσυκλέτας τα οποία είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο.   

Η προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.  

(Φωτογραφία αρχείου)