Κρήτη

Ηράκλειο

Συντυχάκης: Πακτωλός χρημάτων στην κοινοπραξία που θα εκμεταλλεύεται το νέο αεροδρόμιο

συντυχακης βουλη.jpg

«Με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στη διάταξη η οποία προβλέπει ότι τα εισπραττόμενα ποσά του τέλους από αναχωρούντες επιβάτες του κρατικού αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» θα μεταφερθούν στην κοινοπραξία των επιχειρηματικών ομίλων που θα αναλάβουν το αποκλειστικό δικαίωμα μελέτης, κατασκευής και εκμετάλλευσης του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης.

Υπογράμμισε πως η εν λόγω σύμβαση, που υπογράφτηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ληστρική για τα λαϊκά συμφέροντα», ενώ για τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου σημείωσε πως «πρόκειται για ένα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» που προσφέρει «πακτωλό χρημάτων» στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη:

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Γειτονιά στο Ηράκλειο λίγο έλειψε να "πνιγεί" (βίντεο)

δρόμος - ποτάμι - Ηράκλειο

Δεν είναι ποτάμι σε χωριό, είναι δρόμος μέσα στο Ηράκλειο.

Όπως πολλοί άλλοι έτσι κι εκείνος, κατά τη διάρκεια της ισχυρής νεροπονής που έπληξε ξανά το Ηράκλειο, μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι, εξαιρετικά επικίνδυνο ακόμα και για τα αυτοκίνητα που θα περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο. 

Πρόκειται για την οδό Λεωνίδος η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην παλαιά και καινούργια γέφυρα των Πατελών. 

Φυσικά, το πρόβλημα έγκειται στον ελάχιστο ή ακόμα και ανύπαρκτο αριθμό φρεατίων με συνέπεια να συγκεντρώνονται τεράστιες ποσότητες νερού και να δημιουργούνται καταστάσεις σαν και αυτή. 

Δείτε το βίντεο της αναγνώστριάς μας, Εύας Χαριτάκη:

 

 

 

Δείτε και το παρακάτω βίντεο με τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Κρήτη: