Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεργασία για την ανάδειξη των μνημείων του Ηρακλείου

Διάζωμα Ηρακλειο

Με τον πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα», πρώην Υπουργό και Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του κ. Ζηρίνη και κ. Χατζηνικολάου, συναντήθηκε σήμερα στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο μίας συνεργασίας που στο επίκεντρο της θα είναι η ανάδειξη των μνημείων του Ηρακλείου και η ένταξη τους στην καθημερινότητα των πολιτών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Παλιάς Πόλης κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Gian Andrea Garancini, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ. Βασιλική Συθιακάκη, η  προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κ. Μαρία Κασσωτάκη, η πρώην βουλευτής και Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, με την ιδιότητα της προέδρου  της Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη του ρωμαϊκού θεάτρου Γόρτυνας «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ». 

Διάζωμα ηράκλειο

Διάζωμα ηράκλειο, by gpapadakis

Η πρώτη αυτή συνάντηση απέβει εποικοδομητική και έθεσε τα θεμέλια μιας στενής συνεργασίας με τον κ. Σταύρο Μπένο και το «Διάζωμα», με βάση τον πολιτισμό και την ανάδειξη των μνημείων του Δήμου Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία του Δήμου με το ιστορικό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης  κ. Σταύρο Μπένο και την ομάδα του. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη- καταλήψεις: Ποια σχολεία δεν άνοιξαν για μάθημα - Τραυματίστηκε μαθητής

κατάληψη

Στον "χορό" των καταλήψεων έχουν μπει εδώ και τρεις ημέρες σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αλλά και άλλων Περιφεριακών Ενοτήτων, με τους μαθητές να έχουν διάφορα αιτήματα.

Σήμερα, στο νομό Ηρακλείου, υπό κατάληψη τελούν το 1ο και 6ο ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο ΓΕΛ, το Γυμνάσιο Πύργου και το Γυμνάσιο Γουβών.

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι η περεταίρω λήψη μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η κατάργηση της βάσης του 10 αλλά και η τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού.

Στην ΠΕ Χανίων, υπό κατάληψη τελούν τα εξής σχολεία: 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, 2ο ΓΕΛ, Γενικό Λύκειο Σούδας, Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, 2ο ΕΠΑ.Λ Χανίων καθώς και το ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στα Χανιά μάλιστα, ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στο 2ο ΕΠΑΛ όταν εκείνη έσκασε πολύ κοντά στο πρόσωπό του με συνέπεια να τον τραυματίσει σtο δεξί μάτι. Τον μαθητή μετέφερε στο στο νοσοκομείο το ΕΚΑΒ και σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπεά, ο τραυματισμός είναι σοβαρός.

Κι ενώ μπορεί σήμερα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να μην είναι πολλά, την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος.

Σήμερα η εικόνα που παρατηρείται στα σχολεία αυτά είναι κάποιοι μαθητές να έχουν μείνει πίσω για να διαφυλάξουν την κατάληψη ενώ κάποιοι άλλοι...επέλεξαν να πάνε σε κάποια κοντινή καφετέρια και να απολαύσουν τον καφέ τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Άφησε άφωνους τους Ηρακλειώτες το λαμπρό μετέωρο - βολίδα! (video)

 

ESPA BANNER