Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Συνεχίζεται δυναμικά το μπλόκο των αγροτών στα Πραιτώρια (φωτο)

Image
αγροτες - πραιτωρια
 clock 13:59 | 29/01/2016 writer icon newsroom ekriti.gr

Συνεχίζεται δυναμικά το μπλόκο των αγροτών των Αστερουσιών στα Πραιτώρια. Ο Αγροτικός Σύλλογος μάλιστα, χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που δίνουν αγώνα επιβίωσης και βρίσκονται ήδη εκεί από την Τρίτη 26/1. Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή. Συγκεκριμένα: 

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για συντονισμό του μπλόκου που στήθηκε με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων στα Μεγάλα Χωράφια και του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων. Παλεύουμε με τα ίδια αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών!
Καλούμε αύριο Σάββατο σε συντονισμό και αλληλεγγύη Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγροτών μικρομεσαίους αγρότες, εργατικά σωματεία, επαγγελματικούς φορείς, νεολαία στο μπλόκο στα Πραιτώρια στις 12:00πμ
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και τη φορολόγηση που τσακίζει τον μικρομεσαίο αγρότη αφού: 
Τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στις σημερινές τρεις χαμηλές κατηγορίες, στις οποίες ανήκουν πάνω από το 70% των ασφαλισμένων αγροτών. Είπαν ψέματα ότι δεν γίνονται μειώσεις!

αγροτες - πραιτωρια

αγροτες - πραιτωρια, by gpapadakis

Εξοντώνει τους φτωχούς αγρότες με πραγματικό καθαρό εισόδημα έως 11.000 ευρώ. Τη στιγμή που πάνω από το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι.
Φορολογεί με το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, που σημαίνει φορολογία για εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ. 
Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία απέναντί μας, λέγοντας ό,τι βρωμιές και οι προηγούμενοι, ότι δήθεν οι φτωχοί αγρότες φοροδιαφεύγουν, ενώ με το "κατά κύριο επάγγελμα αγρότη", καλλιεργεί τη διάσπαση του αγώνα μας. Προσπαθεί να τελειώσει ό,τι απόμεινε από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Χαρατσώνει τους φτωχούς αγρότες για να μην πληρώνει τίποτε το κράτος και να περισσέψει ζεστό παραδάκι για τους βιομήχανους, που συμφωνήσανε με το προσχέδιο νόμου.

αγροτες - πραιτωρια

αγροτες - πραιτωρια, by gpapadakis

Μας ξεριζώνουν από τη γη και τη παραγωγή μας. Αβαντάρουν τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες, βοηθάνε το στόχο της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ να συγκεντρωθεί η γη στα χέρια αυτών των λίγων. Αυτούς αβαντάρει η κυβέρνηση και τους πλασάρει σαν πρότυπο νέου αγρότη – επιχειρηματία! Με αυτούς ούτε κοινά αιτήματα έχουμε, ούτε κοινούς αγώνες, ούτε τους θέλουμε στους αγροτικούς συλλόγους. Κοινό συμφέρον και αιτήματα έχουμε, και πρέπει να παλέψουμε πλάι τους, με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και εμποροβιοτέχνες! 
Πριν κορυφωθεί ο αγώνας δεν είναι ώρα για συναντήσεις με την κυβέρνηση! Βοήθεια στην κυβέρνηση δίνουν όσοι συναντούνται μαζί της τώρα, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα. Τέτοια πάρε - δώσε κάτω από το τραπέζι ποτέ δε μας βγήκαν σε καλό. 
Κλιμακώνουμε τη πάλη! Να αποσυρθεί και να μην φτάσει στη βουλή το τερατούργημα!
Στα μπλόκα μιλάμε και αποφασίζουμε!

αγροτες - πραιτωρια

αγροτες - πραιτωρια, by gpapadakis

Απαιτούμε:
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015 – 2020 της ΕΕ, να μην ισχύουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο. 
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο κάτω ως 40.000 ευρώ.
Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίηση ψεκαστικών, κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

αγροτες - πραιτωρια

αγροτες - πραιτωρια, by gpapadakis

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια του ΟΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα.
Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. 

αγροτες - πραιτωρια

αγροτες - πραιτωρια, by gpapadakis

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών. 
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηντροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. 
Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόροι καυσίμων, νιτρορύπανσης, κ.ά.). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από τους εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. 
Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπουν οι οδηγίες της ΕΕ.
Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγώνων.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis