Κρήτη

Ηράκλειο

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου: Περιοδεία σε εργοτάξια

περιοδεία - οικοδόμοι

Περιοδεία σε εργοτάξια του Ηρακλείου πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

"Το Συνδικάτο Οικοδόμων στα πλαίσια ενημέρωσης των συναδέλφων οικοδόμων για το τι υπάρχει στα συρτάρια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας που στοχεύουν στο να γίνει πιο φτηνή η τιμή της εργατικής δύναμης, να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, πραγματοποίησε περιοδείες σε εργοτάξια του Ηρακλείου.

Παράλληλα το Συνδικάτο Οικοδόμων μοίρασε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στις συζητήσεις με τους συναδέλφους τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας, με τις διεκδικήσεις για να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι οικοδόμοι του Ηρακλείου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Οι οικοδόμοι του Ηρακλείου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Αναδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης», αφού σε πολλά εργοτάξια οι εργάτες «στοιβάζονται». Κατανοούν ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να περάσει μια σειρά αντεργατικά μέτρα, που αποτελούν επιδιώξεις των μεγαλοεργοδοτών, όπως οι νόμοι που ετοιμάζονται για τα εργασιακά, με τη 10ωρη δουλειά και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Στιγμιότυπο από την περιοδεία των οικοδόμων
Στιγμιότυπο από την περιοδεία των οικοδόμων

Τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί το Συνδικάτο, που αποτελεί όπλο στα χέρια μας, για να μπορούμε καλύτερα να οργανώνουμε και να διεξάγουμε την πάλη μας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων θα συνεχίσει την παρέμβασή του στους χώρους δουλειάς και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, με περιοδείες και εξορμήσεις στις γειτονιές. Ετοιμαζόμαστε για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις μπροστά σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα 

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης με τον Υπουργό Εσωτερικών 

Πιέζουν να εξισωθεί διατροφικά το κρητικό ελαιόλαδο με τα αναψυκτικά! 

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης: Τί έδειξαν τα δεκάδες rapid test

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης σε Πατέλες και Αγία Αικατερίνη

έργα ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, λόγω σοβαρής βλάβης στον τροφοδοτικό αγωγό στην περιοχή Πατελών – Αγίας Αικατερίνης, αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές.           

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Η απεργία ... σαπίζει τα προϊόντα - Ζητούν πλοίο "ασφάλειας" οι αγρότες

Κρήτη - τουρισμός: Χαμηλές προσδοκίες και ...μικρό καλάθι από τους ξενοδόχους

Επίδομα Παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις Α21 του ΟΠΕΚΑ