Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση στη Λότζια για τις γερμανικές αποζημιώσεις

synantisi.jpg

Συνάντηση με τον Γενικό Στρατιωτικό Εισαγγελέα της Ιταλίας Δρ. Marco De Paolis είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος  Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός, ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης και ο πρώην Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini.
Το αντικείμενο της συζήτησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα ήταν η διεκδίκηση  των γερμανικών  αποζημίωσεων.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις πολύχρονες προσπάθειες του Δρ. Marco De Paolis γύρω από την τεκμηρίωση και ανάδειξη των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ιταλία και την άσκηση ποινικής δίωξης σε μεγάλο αριθμό Γερμανών εγκληματιών πολέμου. Σημειώνεται ότι ο  Δρ. De Paolis έχει παράλληλα ασχοληθεί με την τεκμηρίωση εγκλημάτων που διέπραξαν Ιταλοί στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κατοχής.  

Παράλληλα ο κ. Συγγελάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία και συντονισμό με και σημαντικές προσωπικότητες, κόμματα και συλλογικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων σχετικά  με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται  για την κλιμάκωση και ενδυνάμωση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εθνική αυτή προσπάθεια.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος  ευχαρίστησε τον Δρ. Marco De Paolis για την παρουσία του στο Ηράκλειο, τον συνεχάρη για τις αξιέπαινες προσπάθειές του να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εξέφρασε στον κ. Συγγελάκη την πλήρη υποστήριξή του στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, την οποία χαρακτήρισε εθνικό ζήτημα.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στα κρατητήρια η παρέα μετά το γλέντι στο σπίτι!

περιπολικό

Ξινό βγήκε το γλέντι σε μια παρέα ανδρών που όπως φαίνεται, πάνω στο κέφι, άρχισαν να ρίχνουν άσκοπους πυροβολισμούς.

Το γλέντι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου κατά τη διάρκεια του οποίου έπεσαν... άσκοποι πυροβολισμοί.

Το πρωί της επόμενης ημέρας στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου, του ΑΤ Μαλεβιζίου αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι αστυνομικοί τόσο στο χώρο όπου είχε στηθεί το γλέντι όσο και στα σπίτια των εμπλεκόμενων, βρέθηκαν

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, πιστόλι με το γεμιστήρα του, περίστροφο, 2 κυνηγετικά όπλα, 33 φυσίγγια, 10 κάλυκες και 2 μαχαίρια.

Συνολικά οι Αρχές συνέλαβαν έξι άτομα. Πρόκειται για έξι άνδρες ηλικίας 19 έως 59 ετών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Την προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Μαλεβιζίου.