Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο το έργο του Ευριπίδη που θα ταξιδέψει στη Γαλλία

θεατρο

Το Θέατρο των Vivi ανεβάζει το καλοκαίρι το έργο του Ευριπίδη: «Άδμητος ή η αυτοθυσία της Άλκηστης» προκειμένου καταρχάς να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μεγαλύτερο πολιτιστικό forum για το θέατρο στην υφήλιο, στην Αβινιόν της Γαλλίας (7 έως 18 Ιουλίου 2016) και εν συνεχεία να δώσει ορισμένες παραστάσεις στην Ελλάδα. Λαμβάνοντας μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου, ο «Άδμητος ή η αυτοθυσία της Άλκηστης» θα δώσει μία μοναδική παράσταση την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ».

Η Άλκηστη, ως ηρωίδα, είναι συνδεμένη με την έννοια της γυναικείας αυταπάρνησης στην ιστορία του θεατρικού πολιτισμού, αφού δέχεται να πεθάνει στη θέση του άνδρα της και αυτό σύμφωνα με τη μυθική εκχώρηση των Μοιρών που είχαν ευνοήσει τον Άδμητο με αυτή την ευχή: ότι θα μπορούσε κάποιος άλλος να πεθάνει στη θέση του, όταν θα ερχόταν το μοιραίο τέλος.

Η παράσταση του Θεάτρου των Vivi αντιμετωπίζει το έργο ως ρομαντικό δράμα με σατιρικά ιχνοστοιχεία, ενώ ζητά να το αποδώσει με την οικεία τεχνική, που συνίσταται στην αφομοίωση του μείζονος δραματικού στοιχείου ως πόνου από το σώμα και την έκφρασή του, με τρόπο που να συνδέει διαχρονικά τους ευρωπαϊκούς θεατρικούς πολιτισμούς μέσα από τον κυρίαρχο ελληνικό.
Η δίγλωσση μετάφραση στα νέα ελληνικά και γαλλικά, η σκηνοθεσία και τα κοστούμια είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, η μουσική του Βασίλη Πανόπουλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίνα Ακτύπη, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Αρτέμις Γαβριλούκ, Γιώργος Κοσκορέλλος, Νίκος Λεκάκης, Θανάσης Πατριαρχέας.
Είσοδος: 10€

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

ΠΑΓΝΗ

Αναρρώνει στο ΠΑΓΝΗ, μετά την περιπέτεια της υγείας του ο 35χρονος Αλέξανδρος από την Ιεράπετρα. Ο άνδρας που έκανε το εμβόλιο της Astrazeneca τη Μεγάλη Πέμπτη, λίγες μέρες μετά ένιωσε ξαφνικά ένα έντονο κάψιμο στη γάμπα, το πόδι του παρέλυσε.

Διεκομίσθη εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, παρουσιάζοντας αρτηριακή θρόμβωση.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, για να φανεί εάν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο ή όχι.

Οπως είπε στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο ασθενής θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από την χειρουργική επέμβαση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού οφείλονται τα συμπτώματα παράλυσης μετά το εμβόλιο με AstraZeneca σε 32χρονο

Κορωνοϊός: 3.197 νέα κρούσματα - 52 θάνατοι - 732 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός - Αρκουμανέας: Μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός των 18 και άνω