Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο το αριστουργηματικό φιλμ για τη ζωή του Γεωργίου Γκουρτζίεφ

cinema - κινηματογραφος - ταινια

To κέντρο Γκουρτζίεφ παρουσιάζει στο Ηράκλειο σε μια μόνο προβολή το αριστουργηματικό φιλμ
του διάσημου σκηνοθέτη Πήτερ Μπρουκ για τη ζωή του Γεωργίου Γκουρτζίεφ. Η ταινία θα προβληθεί στο Βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 20:30.

Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους

Η ταινία καταγράφει την πολύχρονη και περιπετειώδη αναζήτηση του Γκουρτζίεφ σε απρόσιτες περιοχές της Ασίας, σε αναζήτηση της μυστικής εκείνης γνώσης που μπορεί να δώσει απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και να βοηθήσει τον άνθρωπο στην αυτογνωσία του.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, 8.30 μ.μ.
Στο Βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης»
Καντανολέων 4, Ηράκλειο
τηλ. 2810 285541

Είσοδος ελεύθερη.
 

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία Νοεμβρίου: Στα 21 εκατομμύρια οι ζημιές

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Καρτερός

Κοντά στα 21 εκατ. ευρώ φθάνει το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις - πλημμύρες) που προκάλεσαν ζημιές στην Κρήτη στις 10 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των Εταιριών - μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Σύμφωνα με την έρευνα δηλώθηκαν 293 ζημιές το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 20,8 εκατ. Από αυτές, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 20,75 εκατ.) και 33 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε Euro57,1 εκατ.

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία.».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 17χρονη Μάγια!

Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου! - Τι απαντά η Μπορμπουδάκη

Ηράκλειο: Κίνδυνος ανεργίας για 5.000 εργαζόμενους στην εστίαση