Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Πρέσβης της Κούβας

2019-10-17_09.56.39.jpg

Η αγορά της Κούβας και οι δυνατότητες συνεργασίας με επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη της Πρέσβεως της Κούβας στην Αθήνα κας  Zelmeys Ma Dominguez Cortina, του Προξένου κ. Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες  και του εκπροσώπου της Κουβανικής πρεσβείας στην Κρήτη  κ. Μανώλη Βριθιά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Την Κουβανική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του φορέα και αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες ανάδειξης των τοπικών προϊόντων  και σύνδεσής τους με τον τουρισμό, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες για ενημέρωση, κατάρτιση και εξωστρέφεια όλων των επιχειρηματιών-μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης  βρέθηκε η Διεθνής Έκθεση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κοντά στην πρωτεύουσα Αβάνα, η οποία ανοίγει δρόμους για συνεργασίες με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς, λόγω και του αμερικανικού εμπάργκο. 
Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα εξετάσει την ένταξη της έκθεσης στο Πρόγραμμα Εκθέσεων 2020 ώστε να ενθαρρύνει και να στηρίξει τη συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του σε αυτή.
Η Κουβανή Πρέσβης τόνισε τα κοινά στοιχεία Ελλάδας και Κούβας και επικεντρώθηκε στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάπτυξη στην Κούβα και αναζητούν διεθνή κεφάλαια για την έρευνα και την παραγωγή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

μαχαιρωμα

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 11 περίπου το βράδυ στο Ηράκλειο, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό έναν 38χρονο, τραυμάτισε μία 26χρονη, η οποία κινούνταν πεζή στο δρόμο, μαζί με έναν 35χρονο.

Επικράτησε αναστάτωση και όταν ο 35χρονος ζήτησε τον λόγο από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο δεύτερος φέρεται να τράβηξε μαχαίρι και να τον τραυμάτισε στον μηρό.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν τον 38χρονο, ενώ τόσο η γυναίκα όσο και ο άλλος άνδρας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις γνωρίζονταν και είχαν προσωπικές διαφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Οι νεαροί πιάστηκαν στα χέρια - Αναστάτωση από τη συμπλοκή

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε λειτουργία οι 27 κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος

Καιρός στην Κρήτη: Βοριαδάκι και 38 βαθμοί στον νότο - ΒΙΝΤΕΟ