Κρήτη

Ηράκλειο

Πρόταση για την ανάδειξη της Αγίας Τριάδας από τον Δήμο Ηρακλείου

φωτο αγία τριάδα

Στην αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων της Αγίας Τριάδας, με βασικό στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών και ιστορικών της χαρακτηριστικών, στοχεύει ο Δήμος Ηρακλείου με την πρόταση που υπέβαλε στην δεύτερη φάση του προγράμματος «KAIRÓS - Cultural heritage as a tool of economic development and social inclusion» - μέρος του ευρύτερου προγράμματος «URBACT III» – Action Planning Networks (Δίκτυα Σχεδιασμού Δράσεων), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η δεύτερη φάση του «KAIROS», διάρκειας 24 μηνών, σκοπεύει στην ενίσχυση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ιστορικών πόλεων που μετέχουν στην πρόταση και συγκεκριμένα περιοχών οι οποίες θεωρούνται υποβαθμισμένες.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη 6μηνη φάση του έργου, όπου οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί φορείς της Αγίας Τριάδας, με την συνεργασία του δικτύου των πόλεων που μετέχουν στο έργο «KAIROS» και των ειδικών εμπειρογνωμόνων του URBACT και με τον συντονισμό της Αντιδημαρχίας Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου, προσδιόρισαν τις ανάγκες της περιοχής και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναδειχθούν στο πλαίσιο ειδικής «Μελέτης σκοπιμότητας και ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης».

Η β’ φάση του έργου, έχει στόχο την υλοποίηση δράσεων μικρής κλίμακας που θα συμβάλλουν ώστε η Αγία Τριάδα να αναγεννηθεί τουριστικά, καθώς και την ωρίμανση μελετών προκειμένου να ενταχθούν έργα μεγάλης κλίμακας στην επόμενη προγραμματική περίοδο (2021-2027).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε σχετικά: «Εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του Δήμου Ηρακλείου. Το έργο “KAIROS” μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε έργα και δράσεις που θα αναδείξουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της Αγίας Τριάδας και θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αναβάθμισή της. Θεωρούμε ότι η πρότασή μας είναι πλήρης και θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα ώστε αυτή η ιστορική περιοχή να βρει ξανά τον σημαντικό ρόλο που της αξίζει».

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας