Κρήτη

Ηράκλειο

Ορεινό Αμφιθέατρο στο Αστυράκι

δημος μαλεβιζίου

Ένα ακόμα έργο πολιτισμού και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Μαλεβιζίου, το Ορεινό Αμφιθέατρο στο Αστυράκι έχει πλέον ολοκληρωμένες μελέτες και αναζητά το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

 Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας ακόμα χώρος πολιτισμού και καλλιτεχνικής έκφρασης στις Δρυίδες στη θέση Πέντε Πηγάδια στο Αστυράκι, προϋπολογισμού 215.000 ευρώ. Ένας χώρος ανάδειξης της ιστορίας και των παραδόσεων του τόπου, που θα τονώσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή και μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον θα ενισχύει την πολιτιστική ταυτότητα του Μαλεβιζίου.

Η συγκεκριμένη δομή, μαζί με το Μουσείο στο Γάζι, τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινος» στην Τύλισο, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι, το Μουσείο Δ. Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, την Αίθουσα Τέχνης Γιάννης Κλινάκη στο Μάραθος, το Λαογραφικό Μουσείο στον Σάρχο, το Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι, αλλά και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου στο Γάζι, όπως και οι σημαντικοί χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δημιουργούν ένα πυκνό δίκτυο που θα ενισχύσει τις λαογραφικές, πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές που αναπτύσσονται στο Μαλεβίζι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Στηρίζουμε πολλά στον πολιτισμό, τόσο για λόγους τόνωσης της επισκεψιμότητας στους οικισμούς του Δήμου μας, όσο και για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης. Στόχος μας ήταν από την πρώτη στιγμή, να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες και να δημιουργήσουμε νέες δομές πολιτισμού. Νομίζω ότι έχουμε καταφέρει αρκετά στον τομέα, φυσικά και συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιάννη Μαρκάκη, όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αστυρακίου, στον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Γκούφα και τον πρώην Γραμματέα Άρη Κουκιαδάκη, όλους τους ιδιοκτήτες γης που την παραχώρησαν για τη δημιουργία του Αμφιθεάτρου, τον συνεργάτη μου Δημοτικό Σύμβουλο Ματθαίο Μανιούδη, τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο και όλα τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, για το πολύ καλό αποτέλεσμα».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δίπλα στους εκπαιδευτικούς στηρίζοντας τα αιτήματά τους

Ο Σωκράτης Βαρδάκης στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Με αφορμή την Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα Σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών στο Ηράκλειο, ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και εκφράζει την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία:         

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι όχι απλά δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια παιδεία, αλλά έχει στόχο τη διάλυση των εκπαιδευτικών δομών και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που τις διέπουν.

Ενώ η κυβέρνηση είχε νομοθετήσει την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, άνοιξε ξανά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, ενώ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε διενέργεια μαζικών τεστ και προγραμματισμό του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι.

Αντίληψη που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών, αλλά και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις 3μηνες συμβάσεις -στις οποίες προχωράει στα μέσα της σχολικής περιόδου και ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για αποσυμφόρηση των τμημάτων.

Χιλιάδες μαθητές ακόμα δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, την οποία η Δευτεροβάθμια συνεχίζει και στην οποία η Πρωτοβάθμια ενδεχομένως να χρειαστεί να επιστρέψει, ενώ δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή της ύλης ώστε να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα.

Την ίδια στιγμή η κα. Κεραμέως και ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρνουν για «διαβούλευση» ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο διακρίσεων και αστυνομοκρατίας για τα Α.Ε.Ι., χωρίς να υπολογίζουν τις αντιδράσεις των ακαδημαϊκών, των φοιτητών αλλά και της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Μητσοτάκης παρασυρμένος από την αλαζονεία της μιντιακής του παντοδυναμίας, νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά αποφασίζοντας και διατάζοντας. Είναι ώρα να ξυπνήσει από τον βαθύ του ύπνο και να  ακούσει τις κραυγές αγωνίας της εκπαιδευτικής κοινότητας πριν να είναι πολύ αργά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΑΚ: Όχι άλλα λόγια αλλά έργα - Τι ζήτησαν οι αιρετοί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Ηράκλειο - Open Mall: Οδεύει προς "επιτήρηση" το έργο και στο ...βάθος απένταξη!

Σητεία - κορωνοϊός: Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο