Κρήτη

Ηράκλειο

Οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου «Υιοθετώ ένα μνημείο» για το Παλαιόκαστρο

μαθητές λύκειο

Τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη επισκέφτηκε η πολιτιστική ομάδα του Λυκείου Γαζίου «Υιοθετώ ένα μνημείο», μια δραστήρια ομάδα μαθητών που έχει διοργανώσει δράσεις ευαισθητοποίησης και προβολής του φρουρίου του Παλαιοκάστρου, παραδίδοντάς του την εργασία που έχουν κάνει για το σημαντικό αυτό μνημείο του Μαλεβιζίου.

Οι μαθητές, με τη φροντίδα και των υπεύθυνων καθηγητριών Ειρ. Καλαϊτζάκη, Μ. Κοντή και Χρ. Ντιντάκη, έχουν προχωρήσει σε τρισδιάστατη αναπαράσταση του μνημείου στο χώρο του Λυκείου, σε συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της ανάπλασής του, αλλά και σε «αδελφοποίηση» του φρουρίου του Παλαιοκάστρου με το ενετικό φρούριο του Πλαταμώνα.
 
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης άκουσε με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των μαθητών, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για την ευαισθησία αλλά και την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει, τονίζοντας: «Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορίας του τόπου μας, είναι κάτι που αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας. Είναι υπόθεσή όλων μας. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός να βλέπεις τη νέα γενιά να δραστηριοποιείται τόσο δυναμικά σε αυτόν τον τομέα και να παρουσιάζει τόσο χρήσιμες εργασίες.

Εμείς όπως είναι γνωστό, με πόρους του Δήμου μας και με την καθοριστική υποστήριξη της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες ανάδειξης της Ενετικής Ασβεστοκάμινου – που συνδέεται άρρηκτα με το Παλαιόκαστρο – και έχουμε ολοκληρώσει και τις μελέτες προστασίας και ανάδειξης του Φρουρίου. Αυτή την προσπάθεια συνεχίζουμε, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη που είναι δίπλα μας, αναζητούμε το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης και μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουμε μαζί μας ως πολύτιμούς «συμμάχους» τη νεολαία του Μαλεβιζίου.

Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά, στους καθηγητές και στους γονείς τους, οι οποίοι δικαίως θα πρέπει να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι για τις ευαισθησίες των παιδιών τους».
 
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Λυδάκης, η υπ. του γραφείου παιδείας του Δήμους Ειρ. Κατσάφαρου και η Λυκειάρχης Ρ. Λεμονή.
 

Κρήτη

Λασίθι

Λασίθι: Πρόλαβαν την πυρκαγιά στην Ανατολή Ιεράπετρας

Φωτιά - Πυροσβεστική

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας πρόλαβε τα χειρότερα για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής κοντά στην Ανατολή της Ιεράπετρας.

Η φωτιά, άγνωστο μέχρι στιγμής πως εκδηλώθηκε,έκαψε μικρή έκταση πριν την σβήσουν οι πυροσβέστες.Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη και γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν επεκταθεί ενώ βοήθησαν και οι άνεμοι που έπνεαν με μικρή ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - καύσωνας: "Έβρασε" με πάνω από 42 βαθμούς και καυτό αέρα το νησί - Κίνδυνος πυρκαγιάς

Ηράκλειο: Μεγάλη ταλαιπωρία - Παραλαβή αποσκευών στο αεροδρόμιο όσο και το...ταξίδι