Κρήτη

Ηράκλειο

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων: Νιώθουμε πολίτες β' κατηγορίας

οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Συνεχίζουν για 6η ημέρα την απεργία, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι οδηγοί, από την 1η Ιουλίου, ημέρα που άνοιξε ο τουρισμός για την Κρήτη, δεν έχουν εργαστεί, ζητώντας να υπογραφεί η σύμβαση και να μην χαθούν εργασιακά δικαιώματα.

"Νιώθουμε πολίτες β' κατηγορίας, ξαφνικά, μετά από δεκαετίες προσφοράς στο τουριστικό προϊόν του νησιού. Καταλαβαίνουμε ότι ο κορωνοϊός δημιούργησε προβλήματα, όμως δεν μπορεί το μάρμαρο να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι", δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων "ΕΡΜΗΣ" Σταύρος Σεραφειμίδης".

Οι οδηγοί παραμένουν έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ενώ το μεταφορικό έργο, εκτελούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και οδηγοί που δεν απεργούν.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τι έδειξε και το δεύτερο τεστ κορωνοϊού για τον 39χρονο στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ο 39χρονος που νοσηλεύεται στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το ekriti.gr ο 39χρονος, εκτός το τεστ κορωνοϊού στο οποίο είχε υποβληθεί πριν την μεταφορά του στην Κρήτη, υποβλήθηκε και σε νέο τεστ μετά την εισαγωγή του στο ΠΑΓΝΗ.

Νωρίς το βράδυ και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, τα αποτελέσματα βγήκαν και είναι αρνητικά ως προς τον κορωνοϊό.

Ο 39χρονος ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με αναπνευστική και ηπατική ανεπάρκεια και διακομίσθηκε από τη Ρόδο στο Ηράκλειο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εξακολουθεί και νοσηλεύεται ο 70χρονος Κρητικός η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση τις προηγούμενες ημέρες με συνέπεια να εισαχθεί στη ΜΕΘ, από την Κλινική Covid όπου νοσηλευόταν αρχικά. 

Τέλος, στην Κλινική Covid σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται η 69χρονη σύζυγός του 70χρονου.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης