Κρήτη

Ηράκλειο

Το Νοέμβριο οι εξετάσεις ραδιοτεχνιτών

ΡΑΔΙΟΤΕΧΝΙΤΕΣ.jpg

Στις 13  Νοεμβρίου 2019 σε αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις Γ’ περιόδου για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος Ραδιοτεχνίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου μέχρι 08/11/2019.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2813-410550 (κ. Δρακάκη Σοφία).
 
 
 
 

Κρήτη

Πώς αποχαιρετούν οι Κρητικοί το "Χριστός Ανέστη"

χριστος ανεστη ανασταση

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η περίοδος της εορτής του Πάσχα η οποία διαρκεί 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Απόψε τα μεσάνυχτα όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Πάσχα την οποία δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πιστοί το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εξ’ αιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό.

Στην Κρήτη τώρα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πρόδρομος Ξενάκης δεν υπάρχει κοινή γραμμή και ο κάθε Αρχιερέας κατά την κρίση του προχωρά στην ακολουθία της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα.

Στο Ηράκλειο περίπου 30 με 40 ενορίες θα τελέσουν απόψε νυχτερινές Θείες Λειτουργίες, ενώ στον Ι.Μ.Ν του Αγίου Μηνά η Θεία Λειτουργία θα γίνει κανονικά αύριο το πρωί.

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τίτου γνωστοποιεί ότι σήμερα το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός, ο αναστάσιμος όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα.

Άλλες λοιπόν ενορίες θα τελέσουν νυχτερινές Θείες Λειτουργίες απόψε και άλλες αύριο το πρωί για ν’ ακούσουν και ν’ αποχαιρετήσουν το “Χριστός Ανέστη”. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μοιραστεί ο κόσμος,και οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βράδυ την Λειτουργία της αποδόσεως της Ανάστασης του Κυρίου.

Η απόδοση της εορτής του Πάσχα τιμάται από την Εκκλησία την παραμονή της Αναλήψεως, δηλ. την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Τυφλού . Αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις, καθώς οι περισσότερες εορτές έχουν την απόδοσή τους την όγδοη ημέρα, δηλαδή έχουν διάρκεια οκτώ ημερών.