Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Ξεχάστε την κυκλική οικονομία, η… καύση επιστρέφει!

Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή την διαβούλευση εν μέσω του 15Αύγουστου του Εθνικού Σχεδίου Διαβούλευσης Αποβλήτων – Ε.Σ.Δ.Α. που ξεκίνησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην καρδιά του καλοκαιριού, από τις 6 έως τις 21 Αυγούστου, με το σύνολο των υπηρεσιών και των φορέων να υπολειτουργούν λόγω των θερινών αδειών του προσωπικού τους, ο κ. Χατζηδάκης θεώρησε σκόπιμο να φέρει σε «δημόσια διαβούλευση» το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηδάκης εκμεταλλεύεται καταστάσεις που δυσχεραίνουν τον διάλογο για να προωθήσει τα σχέδια της ΝΔ. Έχει προηγηθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος που ήρθε εν μέσω καραντίνας με την Βουλή να υπολειτουργεί, αλλά και διάφορα νομοσχέδια και τροπολογίες που επιλέγει - κατ’ επανάληψη – να καταθέτει στη Βουλή την τελευταία στιγμή. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Χατζηδάκης όχι μόνο αποστρέφεται τον διάλογο, όχι μόνο δεν μπορεί να αντέξει την γόνιμη κριτική, αλλά σκόπιμα μεθοδεύει την επιστροφή στην απαρχαιωμένη τακτική της καύσης των απορριμμάτων. Αδιαφορώντας και απορρίπτοντας την λογική της Κυκλικής Οικονομίας, μη έχοντας σχέδιο ανάπτυξης της ανακύκλωσης, ο κ. Χατζηδάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Σε πολιτικές καταστροφικές για το περιβάλλον, τις οποίες η Ευρώπη έχει ξεπεράσει και οι τοπικές κοινωνίες έχουν καταδικάσει».

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε μπαρ!

μπαρ κορωνοϊός

Πρόστιμο - μαμούθ ύψους 50.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στη Χερσόνησο. Ο έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού χθες το βράδυ αποκάλυψε υπεράριθμους πελάτες στο κατάστημα και επεβλήθη το τεράστιο πρόστιμο, καθώς και λουκέτο για 30 ημέρες.

Είναι το πιο υψηλό πρόστιμο που επεβλήθη στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας, σε κατάστημα.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη το πρόστιμο ήταν τόσο υψηλό, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που το εν λόγω κατάστημα φιλοξενούσε στον χώρο του υπεράριθμους πελάτες.

Στους ελέγχους για χρήση μάσκας που έγιναν χθες σε όλη την Κρήτη επεβλήθησαν συνολικά 11 πρόστιμα:

Επτά στο Ηράκλειο, εκ των οποίων έξι σε πεζούς και ένα σε εργαζόμενο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δύο στο Ρέθυμνο και δύο στο Λασίθι. Και στις τέσσερις περιπτώσεις, το πρόστιμο των 150 ευρώ καλούνται να πληρώσουν εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν φορούσαν μάσκα.