Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητική υποδοχή στο Oosterdam στο λιμάνι του Ηρακλείου

ΟΛΗ

Με Κρητικούς χορούς, μαντινάδες, τοπικά εδέσματα και τσικουδιά υποδέχθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου τους επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου Oosterdam της εταιρείας Holland America line που για πρώτη φορά προσέγγισε το λιμάνι Ηρακλείου, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της πολυήμερης κρουαζιέρας που πραγματοποιεί σε Αδριατική και Μεσόγειο. Οι επιβάτες που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που έτυχαν, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για το λιμάνι, μιας και σε κάθε πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε νέο λιμένα (maiden call) πραγματοποιείται βαθμολόγησή του από τους αξιωματικούς, το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες του πλοίου, καθορίζοντας τη γνώμη των εταιρειών κρουαζιέρας και τη μετέπειτα επιλογή του λιμανιού για επόμενες προσεγγίσεις.

ΟΛΗ

ΟΛΗ, by renas

Κατά τη διάρκεια της οκτάωρης παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο Ηράκλειο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κος Απόλλων Φιλιππής, συνοδευόμενος από το μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου κα Γεωργία Στεφανάκη και τον Διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελο Τσαμπουράκη , πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο  για την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πλακετών με την οποία δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν προτάσεις και θέματα που αφορούν στη κρουαζιέρα με τον Ολλανδό πλοίαρχο του Oosterdam κο. Michiel Nicolaas Maria Willems,  ο οποίος συνεχάρη τον Οργανισμό εκφράζοντας την ικανοποίηση για τις άψογες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσέφερε ο Λιμένας Ηρακλείου στο κρουαζιερόπλοιο κατά τη πρώτη άφιξή του.  Οι επισκέπτες επίσης κατά την επιβίβασή τους και την αναχώρηση του πλοίου  απόλαυσαν τη μπάντα του δήμου Ηρακλείου σε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη πόλη μας.

ΟΛΗ

ΟΛΗ, by renas

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν  για την επιτυχή πραγματοποίηση εκδήλωσης φιλοξενίας στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Oosterdam, το Δήμο Ηρακλείου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου ιδιαιτέρως τον μαέστρο Λεωνίδα Τζωρτζάκη , το Κτήμα Πασπάτη και ιδιαιτέρως τη κα Σουζάνα Πασπάτη για το κέτερινγκ που προσέφερε, την εταιρεία Dream Events (οργάνωση εκδηλώσεων) και ιδιαιτέρως την κα Μαρία Αντωνακάκη και το Νίκο Ρηγάκη για την ηχητική και μουσική κάλυψη της εκδήλωσης , τη Παγκρήτια ένωση Χοροδιδασκάλων και ιδιαιτέρως τον  Πρόεδρό της κύριο Παπουτσάκη Κωνσταντίνο για τη φροντίδα και τη παρουσία συγκροτημάτων Κρητικών χορών , τους μουσικούς Παντέρη Χαρίλαο ( Λύρα) , κο Γεώργιο Γκερεδάκη (λαούτο).

ΟΛΗ

ΟΛΗ, by renas

Αναμένονται   ακόμα 7  maiden call για το  έτος 2016 στο λιμάνι του Ηρακλείου και  είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία  με τους τοπικούς  φορείς να τα υποδεχτούμε.
                                                                                               

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα