Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Ζητά να καλυφθούν τα κενά στην ειδική αγωγή

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του, προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να καλυφθεί ο μεγάλος αριθμός των κενών στην ειδική αγωγή.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:   

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά στην εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια είναι πάρα πολλά. 
Τα πράγματα όμως είναι τραγικά στη ειδική αγωγή, για την οποία η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει τη βούληση να καλύψει τα κενά.
Έτσι προκαλεί μεγάλη αγανάκτηση σε όλες τις οικογένειες των παιδιών που έχουν ανάγκη από παράλληλη στήριξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολύ μικρός αριθμός αναπληρωτών που εγκρίθηκαν στο νομό Λασιθίου.
Συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Λασιθίου ζήτησαν 54 αναπληρωτές ειδικής αγωγής –Παράλληλης στήριξης και το υπουργείο ενέκρινε μόνο 6, περίπου το 10%.
Επειδή είναι τραγικό οι ανάγκες που αποτυπώνονται μέσω επιστημονικής έρευνας , να μην καλύπτονται  και η διοίκηση να δίνει στους γονείς ανεπαρκείς εξηγήσεις.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

- Έχετε τη βούληση να επανεξετάσετε τις θέσεις σας και να καλύψετε τον πολύ μεγάλο αριθμό κενών στην ειδική αγωγή;

- Τι θα πράξετε για να καλυφθεί το σύνολο των διαπιστωμένων αναγκών για αναπληρωτές ειδικής αγωγής στο νομό Λασιθίου;

Κρήτη

Ηράκλειο: Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με φόντο τον ενετικό φρούριο του Κούλε, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε τόσο μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία όσο και την αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε απόψε (14/6) η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο "Καφέ Μαρίνα" στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, παρουσία της οικογένειάς του, τοπικών φορέων, στελεχών της αυτοδιοίκησης, του νομικού κόσμου, συγγενών και φίλων του αείμνηστου Δημήτρη Ξυριτάκη, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατό του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Σανουδάκης με τίτλο: "Δημήτρη Ξυριτάκη Αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης", όπου παρουσιάζεται η πλούσια δράση του κατά την διάρκεια της Χούντας.

Η αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης, με τα στοιχεία Δημοκρατική Ένωση Κινήσεων Αντίστασης (Δ.Ε.Κ.Α.), ξεκίνησε ως ένοπλη αντίσταση στο νησί, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της δικτατορίας, με πλατιά οργάνωση.

Από τα βασικά στελέχη της υπήρξε ο Δημήτρης Ξυριτάκης, όντας φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οργανωμένος στην προδικτατορική Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία (Ε.ΔΗ.Ν), στήριζε την κεντροαριστερά κατά τη διάρκεια της Αποστασίας (1965-1967).

Με την έναρξη της δικτατορίας, οργανώθηκε, μαζί με επίλεκτα πρόσωπα του νησιού, στην Οργάνωση "Δ.Ε.Κ.Α". Όταν, όμως, η ένοπλη δράση της Οργάνωσης προδόθηκε, ο Ξυριτάκης, όπως και τα λοιπά στελέχη, συνελήφθη, καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο και εξορίστηκε στην Αίγινα.

Ως το τέλος της ζωής του διατήρησε την εντιμότητα, την ακεραιότητα, το ήθος και την αξιοπρέπειά του, παραμένοντας σταθερός στις αρχές και αξίες του.

Είναι, μάλιστα, επιτυχής ο χαρακτηρισμός που του είχε δοθεί, του μαχητή και διανοούμενου δικηγόρου, σε εποχή, μάλιστα, έκπτωσης του πολιτικού βίου και λόγου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ομόφωνη απόφαση για νέα απεργία με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

Πολύφερνη "νύφη" το λιμάνι του Ηρακλείου - Τεράστιο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση!