Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τι απαντά η ΔΕΠΑΝΑΛ για τις εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο

πολιτιστικο κεντρο συναυλια.jpg

Από τη ΔΕΠΑΝΑΛ λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε:

"Αναφορικά με το δημοσίευμα ekriti.gr  θα θέλαμε να απαντήσουμε τα  εξής:

1. Όλα τα θέματα που θίγονται, απαντήθηκαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη  τύπου παρουσίασης του πρώτου τριμήνου του καλλιτεχνικού προγράμματος  2020-21.

2. Όλοι οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον  κόσμο λειτουργούν και ενεργούν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσα  στο πλαίσιο που τους θέτει η Πολιτεία, σε σχέση με τη δυνατότητα  πραγματοποίησης εκδηλώσεων. Αυτό ακριβώς πράττει και το ΠΣΚΗ, τηρώντας  όλα τα μέσα υγειονομικής προστασίας. Κανείς πολιτιστικός οργανισμός  δεν έκλεισε χωρίς απόφαση της Πολιτείας, αναμένοντας απλά να παρέλθει  το κύμα της πανδημίας.

3. Το ΠΣΚΗ, ασφαλώς και είναι απόλυτα προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει,  χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση, όλα τα ενδεχόμενα  μεταφοράς, αναβολής ή ματαίωσης παραστάσεων.

4. Το ΠΣΚΗ βρίσκεται κοντά στους Έλληνες καλλιτέχνες που πλήττονται  όσο λίγοι κατά την τρέχουσα περίοδο. Θα ήταν απολύτως παράδοξο να  αναστείλει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν.

5. Από τον απόλυτο σεβασμό προς τους πολίτες πηγάζει και η λεπτομερής προετοιμασία του ΠΣΚΗ σε όλα τα θέματα υγειονομικής προστασίας, ούτως ώστε οι χώροι του να είναι απολύτως ασφαλείς και πάντα μέσα στις προβλεπόμενες πληρότητες, προς όφελος του κοινού.

6. Η προσφορά τέχνης, η διάδοση του πολιτισμού είναι κάτι ιερό και αναγκαίο για την ανθρώπινη ψυχή και ως τέτοια υπόθεση αντιμετωπίζεται από το ΠΣΚΗ".