Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στον "πάγο" ξανά η μετεγκατάσταση των Ρομά - Που "κόλλησε" ο σχεδιασμός

roma.jpg

"Κόλλησε" για άλλη μια φορά απ΄ ότι φαίνεται ο σχεδιασμός για τη μετεγκατάσταση των Ρομά από την περιοχή Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού.Η περιοχή που έψαχνε ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την διαμονή τους έκτασης 70 στρεμμάτων είναι δύσκολο να εξευρεθεί.
Αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα της δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος που είχε απευθύνει ο Δήμος σε ιδιώτες ώστε να αγοραστεί το οικόπεδο. Η προθεσμία έληξε 31 Μαίου και όπως δήλωσε στο ekriti.gr, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη, o σχεδιασμός για άλλη μια φορά μπαίνει στον "πάγο",αφού κανείς ιδιώτης δεν εμφανίστηκε για να προσφέρει την έκταση η οποία θα πρέπει να πληρεί και τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί.

 Για το λόγο αυτό όπως μας είπε τις επόμενες ημέρες η δημοτική αρχή θα επιδιώξει νέα συνάντηση με την Αναπληρώτρια υπουργό  κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου ώστε να αναζητηθούν και άλλοι τρόποι για την μετεγκατάσταση και σε κάθε περίπτωση να συζητήσουν το τί μέλει γενέσθαι με το σοβαρό όσο και ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

Να θυμήσουμε ότι η έκταση που αναζητείται πρέπει να είναι 70 στρεμμάτων, να μη διαρρέεται από ρέμα και να μην γειτνιάζει σε αρχαιολογικό χώρο ενώ απαραίτητοι θα είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας.
Μάλιστα στον νέο πρότυπο οικισμού που θα κατασκευαστεί προβλέπονται από πλυντήρια και στεγνωτήρια μέχρι και η τοποθέτηση κλιματιστικών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η δημοτική αρχή δρομολογεί το θέμα δημιουργίας νέου  χώρου για τη φιλοξενία των Ρομά, με δεδομένη τη "δέσμευση" του χώρου του υπάρχοντος καταυλισμού από ιδιωτική εταιρεία για τη κατασκευή εμπορικού πάρκου, που δίνει ετήσιως στον δήμο, περίπου 500.000 ευρώ..

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης