Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στις κάλπες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

ΟΤΑ

Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την ΠΟΕ ΟΤΑ διενεργούνται σήμερα στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου. Η ψηφοφορία θα γίνει από τις 9.00 ως τις 4.00 μ.μ. σε  5 επιμέρους εκλογικά τμήματα, που βρίσκονται εντός των δημοτικών καταστημάτων (Γάζι, Μοίρες, Αρκαλοχώρι, Πεζά και Γούρνες Πεδιάδας).
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου εκπροσωπεί τους υπαλλήλους (μόνιμους, αορίστου χρόνου και συμβασιούχους ορισμένου χρόνου)  των 7 περιφερειακών δήμων του Ν. Ηρακλείου και των νομικών τους προσώπων και έχει πάνω από 800 μέλη.
Η “Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Περιφερειακών Δήμων Ν. Ηρακλείου” που μετά τις εκλογές του 2015 έχει την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου, καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στις εκλογές και να συσπειρωθούν ακόμα πιο δυναμικά στο συλλογικό τους όργανο.
Τα αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους είναι πολλά και διαφορετικά Τα παλεύουμε ενιαία, μαζικά και ενωτικά μέσα από ένα δυνατό Σύλλογο!
Καλούμε τους εργαζόμενους στους περιφερειακούς δήμους του Ν. Ηρακλείου να ψηφίσουν ξανά στις 30/3/2018 την “Ενωτική Κίνηση”, με γνώμονα το πολύ σημαντικό έργο που έγινε στο Σύλλογό μας κατά την τριετία 2015 – 2018!
 
 

Κρήτη

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Περιοδεία κλιμακίου στο Κ.Υ Μοιρών

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών περιόδευσε την Πέμπτη 24 Ιουνίου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαιστού, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Ζαχαριουδάκη Γιάννη. Στην περιοδεία, συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλους της Ο.Γ.Ε.).

Με αφορμή - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - το απαράδεκτο και καταδικαστέο από σύσσωμη την τοπική κοινωνία των Μοιρών περιστατικό βίας σε βάρος των εργαζόμενων, που ασκούσαν τα καθήκοντα τους στη βραδινή βάρδια της Δευτέρας, το κλιμάκιο εξέφρασε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας και εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Σαν να μη φτάνει  η χρόνια απαξίωση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με τη λογική του «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματοποίησης που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, έρχονται να προστεθούν στην εξάντληση και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων, τέτοιου είδους περιστατικά βίας (ήδη 2 περιστατικά, μαζί με το πιο πρόσφατο, μέσα σε 20 ημέρες όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι).

Ειδικότερα, το ΚΥ Μοιρών είναι μία δομή ΠΦΥ που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο για διάφορες νόσους, ενώ λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο covid-19. Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Μοιρών με φιλότιμο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, για να ανταπεξέλθουν στο σύνθετο καθήκον της προστασίας της υγείας του λαού.

Η απάντηση για τα παραπάνω είναι το να δυναμώσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, κόντρα στο «τάισμα» των ιδιωτικών μεγαλοκλινικών με κρατικό χρήμα. Η άμεση κάλυψη των κενών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, και όλων των περιφερειακών αγροτικών Ιατρείων και του Πολυδύναμου Τυμπακίου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό. Να λυθεί το ζήτημα των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Το δημοτικό συμβούλιο Φαιστού να πάρει θέση για το περιστατικό και συνολικά για τις δημόσιες δομές υγείας του Δήμου. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και άλλες ευθύνες για το περιστατικό βίας, αλλά κύρια, οι πολιτικές ευθύνες για την υποστελέχωση του Κ.Υ. και την έκθεση του υγειονομικού προσωπικού σε εργασιακούς κινδύνους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι νοτιοδυτικές Κυκλάδες μπαίνουν στην "πρίζα" από τον ΑΔΜΗΕ

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων