Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παράσταση διαμαρτυρίας για αυθαίρετα και απεργία

οικοδόμοι

Οι κάτοικοι των συνοικιών Ξηροποτάμου, Λίντο, ΤΕΙ - Εσταυρωμένου, Τριών Βαγιών και Άη Γιάννη Χωστού, μετά από κάλεσμα του συνδικάτου οικοδόμων και των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων ΙΚΑ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου. Απαίτησαν να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τα χαράτσια για τα αυθαίρετα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Επίσης διεκδίκησαν να μπει τέλος στις κατασχέσεις που υφίστανται πολλοί συνδημότες εργαζόμενοι, με τα πρόστιμα που τους επιβάλει ο δήμος.
Την επόμενη μέρα συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, στα πλαίσια της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Οι κάτοικοι διεκδικούν:
Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα  . Ούτε μια δόση ούτε 100! Αρκετά πληρώσαμε! Κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας  στα χέρια τραπεζίτη!
Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και μεγαλοϊδιοκτήτες γης και κατοικιών που έχουν θησαυρίσει απ’ την κατάσταση.
Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για ΚΑΘΕ εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες μας  (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης-αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολειά κλπ), επιλύοντας και  το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους  οικιστές».  Ταυτόχρονα να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου     ιδιοκτησιών.
Να σταματήσουν εδώ και τώρα, με νομοθετική ρύθμιση, οι εκβιαστικές  κατασχέσεις λογαριασμών και δεσμεύσεις ΑΦΜ που ήδη γίνονται ή απειλούν πάνω από 3000 εργαζόμενους συνδημότες, ομήρους οικιστές εκτός σχεδίου πόλης, για τους οποίους έχουν βεβαιωθεί υπέρογκα πρόστιμα από το δήμο Ηρακλείου και άλλους δήμους του νομού μας. 
 
 
 
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μία ανάσα πριν από διψήφιο αριθμό οι ασθενείς

νοσοκομεία - πανδημία

Μία ανάσα πριν επιστρέψει και πάλι σε διψήφιο νούμερο είναι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σήμερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, νοσηλεύοντυαι 102 ασθενείς εκ των οποίων οι 25 στις ΜΕΘ και από αυτούς οι 23 είναι διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι και 31 στην κλινική κόβιντ.

Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 7 ασθενείς στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι και 24 στην κλινική κόβιντ.

Στα Χανιά, οι ασθενείς στη ΜΕθ είναι 4 και όλοι είναι διασωληνωμένοι και 29 νοσηλεύονυται στην κλινική κόβιντ. 

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και 10 στην κλινική κόβιντ.

Στον Άγιο Νικόλαο η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη αφού νοσηλεύονται μόνο 5 ασθενείς στην κλινική κόβιντ ενώ στην Ιεράπετρα υπάρχει ένας ασθενής.

Σε Νεάπολη και Σητεία δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Επτά χρόνια φυλακή για την μαχαιριά στην καρδιά του 45χρονου

Ηράκλειο: Γύρισε στο δωμάτιο και άρχισε να χτυπά τη σύντροφό του

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

ESPA BANNER