Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οργή στους εμπόρους για το νέο lockdown - "Μας καταστρέφουν..."

click away

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για νέο "σκληρό" lockdown σε όλη τη χώρα.

Οι έμποροι, μετά τον αιφνιδιασμό των ανακοινώσεων Πέτσα, δηλώνουν οργισμένοι από τις εξελίξεις, τονίζοντας πως θα επιφέρει την καταστροφή του κλάδου και κυρίως του λιανεμπορίου, το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από τις πρωτοφανείς αυτές καταστάσεις των τελευταίων μηνών.

"Δεν υπάρχει λογική. Θα καταστραφεί η οικονομία. Μετά από δύο lockdown, με το click away να μην λειτουργεί για ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έρχεται αυτή η ακατανόητη απόφαση να αποτελειώσει ότι έχει μείνει όρθιο", δήλωσε οργισμένος στο ekriti.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης.

"Περιμέναμε άνοιγμα αλλά πάμε για ...λουκέτα"

Οι έμποροι της Κρήτης, με βάση την καλή επιδημιολογική εικόνα του νησιού μετά το δεύτερο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που κράτησαν ουσιαστικά "παγωμένη¨την αγορά (και) τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, περίμεναν πως μετά τα Φώτα θα δινόταν η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν, πάντα με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις των ειδικών. Άλλωστε, οι καταστηματάρχες είχαν "περάσει τις εξετάσεις" το προγούμενο διάστημα, καθώς και μετά το πρώτο Lockdown είχαν εφαρμόσει πιστά τις οδηγίες και σε αυτή την εορταστική περίοδο η (όποια) εφαρμογή του click away έγινε με βάσεις τις αποφάσεις των αρμοδίων.

"Δεν υπάρχει πολιτική και στρατηγική πάνω στο θέμα από την κυβέρνηση. Δεν γίνεται μια αγορά και μια οικονομία να στηρίζεται στις αποφάσεις λίγων λοιμοξιολόγων που αποφασίζουν ξαφνικά να κλείνουν την οικονομική ζωή της χώρας με οριζόντια μέτρα για όλες τις περιοχές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμαντάκης, υπενθυμίζοντας πως οι τοπικοί εμπορικοί φορείς είχαν ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να επανέλθει η αγορά της Κρήτης σε λειτουργία με φυσική παρουσία των πελατών στα καταστήματα, πάντα τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται.

"Είναι απαράδεκτο και καταστροφικό για την οικονομία της Κρήτης αυτό που συμβαίνει", τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Γιώργος Λαμπράκης

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Έμποροι Χανίων για ανακοινώσεις Πέτσα: Δυσάρεστος αιφνιδιασμός

Αυστηροποίηση μέτρων: Προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού

Γεωργιάδης: Πετύχαμε μια χρυσή τομή μεταξύ οικονομίας και υγείας

Lockdown: Το click away φεύγει και έρχεται το… click in shop

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο σημείο όπου χάθηκε ο 44χρονος Παναγιώτης...

κλιμάκιο του ΕΚΗ

Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου παρουσία του Προέδρου Στέλιου Βοργιά, του Γιάννη Παπαδάκη, προέδρου του Περ. Τμήματος Ηρακλείου του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος και του Εμμανουήλ Φασομυτάκη, Προέδρου του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ηρακλείου, βρέθηκε στο χώρο του εργοταξίου της εταιρίας ΤΕΡΝΑ του νέου αεροδρομίου, με εκπροσώπους της εταιρίας και την οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου χειριστή που έχασε τη ζωή του σε πρόσφατο εργατικό δυστύχημα, με σκοπό να αναζητηθούν τα ακριβή αίτια  του εργατικού δυστυχήματος.

το σημείο της τραγωδίας με τον 44χρονο Παναγιώτη
το σημείο της τραγωδίας με τον 44χρονο Παναγιώτη

Για άλλη μια φορά τονίστηκε από το Ε.Κ.Η  η αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων Ασφαλείας και Υγιεινής στο χώρο εργασίας καθώς και η επαγρύπνηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της απασχόλησης τους όσο αφορά την ασφάλεια τους, αφού πρώτη προτεραιότητα είναι να γυρνούν καθημερινά σώοι στα σπίτια τους και μετά το μεροκάματο.

Το Ε.Κ.Η αναμένει το τελικό πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας έτσι ώστε να προχωρήσει στα προβλεπόμενα που ορίζει ο νόμος.

φωτογραφία από το εργοτάξιο για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου
φωτογραφία από το εργοτάξιο για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Να σημειωθεί ότι τόσο στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας όσο και στην συνάντηση που προηγήθηκε με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Φραγκάκη Μανόλη, πρώτη προτεραιότητα που πρέπει να τεθεί είναι η αποκατάσταση της οικογένειας του αδικοχαμένου εργαζόμενου καθώς και η αυστηρή τήρηση των μέτρων Ασφάλειας και Υγιεινής από την Εταιρία και από τους υπεργολάβους που έχουν αναλάβει αυτό το μεγάλο έργο.

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού με εντοπιότητα, με σκοπό την αντιμετώπιση της μεγάλης ανεργίας στο νησί μας.

Το Ε.Κ.Η θα συνεχίσει όλες αυτές τις προσπάθειες για ενίσχυση του ΣΕΠΕ για περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους στον κατασκευαστικό κλάδο στον οποίο διαπιστώνετε γενικότερα η έλλειψη των μέτρων Ασφάλειας και Υγιεινής  ενώ η αύξηση σοβαρών εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων είναι ραγδαία.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Οδηγούσε... μεθυσμένος και συνελήφθη

Ανώγεια - κορωνοϊός: Ζητούν από τον Χαρδαλιά να μπουν στο "βαθύ κόκκινο"