Κρήτη

Ηράκλειο

Οι κάτοικοι σταμάτησαν τα έργα στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου (φωτογραφίες)

Ζητούν αποζημιώσεις

Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα τα μέλη του συλλόγου αντιμετώπισης και αποκατάστασης των επιπτώσεων από την κατασκευή και την μετέπειτα λειτουργία του αεροδρομίου Καστελίου στους κατοίκους και στο περιβάλλον της Περιοχής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουσσοχωρίων, διεκδικώντας την καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις των περιουσιών τους για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε 2ωρος αποκλεισμός του εργοταξίου κατασκευής του έργου και διακοπή των εργασιών του νέου δρόμου που θα συνδέει το αεροδρόμιο με τον νότιο οδικό άξονα ενώ στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Και ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης στην κινητοποίηση
Και ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης στην κινητοποίηση

Στόχος της διαμαρτυρίας των κατοίκων που αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της 20ης Ιουνίου είναι να σταλεί όπως αναφέρουν μήνυμα στην κυβέρνηση προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ήδη προκύψει από την κατασκευή του αεροδρομίου και των συνδετήριων δρόμων, με αποκορύφωμα το πρόβλημα της αδυναμίας καταβολής των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών που κατέχουν κληροτεμάχια (κλήροι προσφύγων Μικρασιατών), που είναι πλέον των 1000 περιπτώσεων.

Σε κινητοποιήσεις οι κάτοικοι
Σε κινητοποιήσεις οι κάτοικοι

Όπως δήλωσε, στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr o εκπρόσωπος του συλλόγου κ. Ζαχαρίας Σεκερτζής, οι αρμόδιοι ήταν ενήμεροι για την ιδιαιτερότητα της περιοχής από τότε που ξεκίνησαν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης.

Η πολιτεία, συνέχισε, δεν φρόντισε να το λύσει παρά τις κραυγές αγωνίας των κατοίκων.

Βγήκαν στους δρόμους και ζητούν αποζημιώσεις
Βγήκαν στους δρόμους και ζητούν αποζημιώσεις
Από το σταμάτησα των μηχανημάτων
Από το σταμάτησα των μηχανημάτων

“Οι ιδιοκτησίες αυτές έχουν ήδη απαλλοτριωθεί και έχουν δοθεί από το Κράτος στην εργολήπτρια  εταιρεία ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει ήδη ισοπεδώσει το τοπίο. Το πρόβλημα αποζημιώσεων των κληροτεμαχίων προέκυψε γιατί υφίσταται ο Αναγκαστικός Νόμος 431/1968 όπου απαγορεύει την κατάτμηση αλλά και την καταπάτηση τους. Μέχρι σήμερα τα κληροτεμάχια αυτά έχουν κατατμηθεί άτυπα πολλές φορές(σήμερα τα νέμεται η τέταρτη γενιά)” λένε οι κάτοικοι ενώ το ζήτημα έχει φέρει στη Βουλή με ερώτησή του και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Με μια συμβολική κίνηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ημέρα σηματοδοτεί την  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ, σήμα κατατεθέν της ημέρας,καθώς όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.

Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!