Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία

H υποδοχή του Υπουργού Υγείας από τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ

 

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την εβδομάδα που μπαίνει

Όλη η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

"Τι είπε και ΤΙ ΔΕΝ είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την Υγεία

Διακήρυξε ότι θα προσλάβει 4.000 μόνιμους νοσηλευτές.

Μα ήδη έχουν γίνει περίπου 4.700 προσλήψεις επικουρικών κυρίως νοσηλευτών.

Γιατί δεν τους μονιμοποιεί με fast track διαδικασίες, όπως έκανε με τόσα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν τάχιστα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;

Δεν είπε τίποτα για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στη Δημόσια Υγεία, όπου το ποσοστό των συμβασιούχων όλων των κλάδων ξεπερνάει το 20%. Αυτοί δεν θα μονιμοποιηθούν; Σύμφωνα με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστά εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με πρόσχημα την πανδημία, επιτείνεται, τα Νοσοκομεία θα χρηματοδοτούνται ελάχιστα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρέπει να εξασφαλίζουν ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ για προσλήψεις συμβασιούχων, για εξοπλισμό και άλλες ανάγκες.

Είπε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό (ποιας εταιρίας άραγε;), δεν είπε όμως στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Πώς προκαταλαμβάνει γνώμες επιστημόνων; Δεν είπε για το τεστ που πρέπει να γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και ΜΑΖΙΚΑ σε υγειονομικούς, σε φαντάρους, σε εργαζόμενους, σε δομές προσφύγων, σε γηροκομεία, σε εκπαιδευτικούς κ.λ.π.

Αντίθετα, με την πολιτική της κυβέρνησης θησαυρίζουν αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων. Φυσικά δεν είπε τίποτα για ΕΠΙΤΑΞΗ ιδιωτικών δομών υγείας.

Αναφέρθηκε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας; Πόσες προσλήψεις θα γίνουν μόνιμου προσωπικού; ΚΑΜΙΑ.

Με τι τρόπο θα ενισχυθεί ο εξοπλισμός τους; Άντε με καμία δωρεά όπου ο… «δωρητής» έχει προεισπράξει πολλαπλάσια κυρίως από φοροελαφρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Μίλησε για μεγαλεπήβολα σχέδια του κυκλοφοριακού της Θεσσαλονίκης (εναέρια οδός, μετρό), Δεν είπε τίποτε για τη «σαρδελοποίηση» των επιβατών σήμερα, που είναι μία από τις κυριότερες εστίες διασποράς του ιού.

Δίνει εντολές η κυβέρνηση στα Δημόσια Νοσοκομεία να διαθέτουν κλίνες covid, χωρίς να υπάρχουν εφεδρείες, όταν τμήμα του προσωπικού μπαίνει σε καραντίνα, αδρανοποιεί τα μισά χειρουργικά τραπέζια και στέλνει κατευθείαν τους ασθενείς στους επιχειρηματίες υγείας.

Αυτά ΔΕΝ ΕΙΠΕ η κυβέρνηση στη ΔΕΘ μέσω της συνέντευξης του πρωθυπουργού.

Πολλά ΔΕΝ ΕΙΠΕ για τις ανάγκες του λαού στην υγεία.

Έχουμε όμως ΕΜΕΙΣ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!

Για τα Νοσοκομεία προσλήψεις μαζικές.

Για τα μαζικά ΔΩΡΕΑΝ τεστ.

Για αίθουσες διδασκαλίας.

Για τους στρατευμένους.

Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για τις ευάλωτες ομάδες.

Για τον προϋπολογισμό.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις με σταθμό την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9 στις 1 το μεσημέρι στα γραφεία της 7 ΥΠΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας"

Κρήτη

Κρήτη: Μεταφορικό ισοδύναμο μόνο για ευπαθείς ομάδες

μεταφορικό ισοδύναμο

Δεν έχει τέλος η αδικία που συντελείται σε βάρος των Κρητικών, με αφορμή τη στήριξη όλης της νησιωτικής χώρας με τη χρηματοδότηση που προβλέπεται από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, με εξαίρεση την Κρήτη που, ίσως για τους κυβερνώντες να μην θεωρείται τελικά νησιωτική περιοχή…

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες του “Ράδιο Κρήτη” ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενημερώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη που είχε προαναγγελθεί προκειμένου να διαπιστωθεί το κόστος της χρηματοδότησης αυτής για τον προϋπολογισμό και, τελικά, αποφασίστηκε ότι η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη! 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει η σκέψη στην ηγεσία του Υπουργείου να προβλεφθεί χρηματοδότηση από το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους επιβάτες της Κρήτης, για τις ευπαθείς ομάδες, μόνον (!) και πάντα βάσει φορολογικών στοιχείων…

Είναι πασιφανές ότι η Κρήτη αδικείται κι εμπαίζεται καθώς θυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια, όλη η νησιωτική χώρα επιδοτείται – και δικαιολογημένα – τόσο για τη μεταφορά προϊόντων όσο και για τη διακίνηση επιβατών ενώ η Κρήτη επίσης η Εύβοια και η Λευκάδα – που συνδέονται όμως με την ηπειρωτική χώρα – εξαιρούνται!

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, επισήμανε ότι πρόκειται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα de mininis ύψους 200.000 ευρώ και χρησιμοποιείται σε βάθος 4ετίας.

O κ, Πάππου τόνισε ότι για τη μεταφορά προϊόντων προβλέπεται επιδότηση 30% επί του καθαρού ποσού και ουσιαστικά η εμποροπαλέτα κατεβαίνει στο κόστος που έχει για τους παραγωγούς στη Στ. Ελλάδα, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό…

Ο ίδιος σημείωσε ότι για τους επιβάτες δεν υπάρχουν εξαιρέσεις καθώς πρόκειται για οριζόντιο μέτρο και, είτε κάποιος χρησιμοποιεί αεροσκάφος είτε πλοίο, επιστρέφεται περίπου το 40-45% της αξίας των εισιτηρίων.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Κρήτης, είτε Έλληνες είτε αλλοδαποί, που ζουν μόνιμα στο νησί, πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια, δεν παίρνουν καμία απολύτως επιστροφή κι επιπλέον για τη μεταφορά προϊόντων - που ουσιαστικά τροφοδοτούν τις μεγαλύτερες αγορές της χώρας – ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει στην κατεύθυνση της κρατικής στήριξης για τη μεταφορά τους.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Εικόνες από τα εργαστήρια όπλων που ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητές και ...εξωσχολικοί κρατούσαν όμηρο τον κοσμήτορα - Ασύλληπτες καταγγελίες

ESPA BANNER