Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο

λαθραια τσιγαρα.jpg

Ένα γερό χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων έδωσαν οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου καθώς κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα τσιγάρων ουκρανικής προέλευσης, τα οποία επρόκειτο να διοχετευθούν στη Γαλλία, περνώντας από την Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ποσότητα 60.000 τσιγάρων τα οποία μετέφεραν στις αποσκευές τους δύο Ουκρανοί οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Το “ταξίδι” των λαθραίων τσιγάρων ξεκίνησε από το Κίεβο και μέσω Θεσσαλονίκης έφτασαν στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου με τελικό προορισμό πόλη της γαλλικής επαρχίας.

Τα λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν κατά τον τελωνειακό έλεγχο με τη χρήση συσκευής X-Ray ενώ οι διακινητές τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ήδη ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου.

Τα κατασχεμένα λαθραία τσιγάρα μεταφέρθηκαν στο τελωνείο Ηρακλείου για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσό που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

κλοπή αυτοκινήτου

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, έντεκα υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οχήματα, οικοδομικό χώρο και επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από την 9η Αυγούστου 2021 έως και την 21η Σεπτεμβρίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ο ανωτέρω ημεδαπός προέβη στη διάπραξη 11 υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα, οικοδομικό χώρο και επιχείρηση και συγκεκριμένα 10 τετελεσμένες και μία απόπειρα.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής του δράσης αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 3.519 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, χθές (21.09.2021) το απόγευμα, εντοπίστηκε ο ημεδαπός και συνελήφθη, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ημεδαπός είχε πουλήσει τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας της ημεδαπής η οποία και συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

Ηράκλειο: Νέα σύλληψη για ναρκωτικά

Κρήτη: Τον έπιασαν για ζωοκλοπή

ESPA BANNER