Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έργα και αναπλάσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

61972-heraklion3.jpg

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου  την  Δευτέρα 19  Ιουνίου 2017 και στις 17.55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αναλυτικότερα τα θέματα είναι τα εξής:

1.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού  οικονομικού έτους 2017  για το έργο : «Προμήθεια αυτοκινήτου για τις ανάγκες του κυνοκομείου». (απόφαση 522/2017 Οικονομικής Επιτροπής).
2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2017. Ενίσχυση Κ.Α. 30-7326.197 με τίτλο «Έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας του κόλπου Δερματά» (απόφαση 524/2017 Οικονομικής Επιτροπής).
3.Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 του Τμήματος Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών» (απόφαση 525/2017 Οικονομικής Επιτροπής).
4. Αναμόρφωση προϋπολογισμού  για την κάλυψη της δαπάνης των ασφαλίστρων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (απόφαση 526/2017 Οικονομικής Επιτροπής).
5. Διακανονισμός οφειλών δημοτών. 
6. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος. 
7. Ορισμός Εκπροσώπου Δήμου Ηρακλείου στην  Ετήσια  Τακτική  Γενική συνέλευση  της εταιρείας  « ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε.».
8. Έγκριση 2ου Τελικού Τακτοποιητικού  πίνακα εργασιών του έργου  με τίτλο
«Ολοκληρωμένη  παρέμβαση  εξοικονόμησης  ενέργειας  σε  κοινόχρηστους  χώρους  
 της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου   Κρήτης». 
9.Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα για το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΩΝ ΜΕ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΔΗΜ. ΔΙΑΜ. ΠΑΛΙΑΝΗΣ».
10. Έγκριση για την ανάλωση των επί έλασσον δαπανών του 2ου Α.Π.Ε. &  της   1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΔΕΡΜΑΤΑ» ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
11.Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα  Εργασιών (Τακτοποιητικός) του έργου με τίτλο «Ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων».  
12. Ανασυγκρότηση της Επιτροπής Κυκλοφορίας.
13.Έγκριση «Εκπόνηση της μελέτης  προορισμού για την προώθηση του Ηρακλείου ως τουριστικός προορισμός» και έγκριση διάθεσης πίστωσης του Κ.Α. 15-7413.005. 
14.Έγκριση αποστολής του Δήμου Ηρακλείου στο TERUEL της Ισπανίας, 26-30 Ιουνίου 2017,  στα πλαίσια του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» - City to City for building our Europe» ( C2C4EU). 
15.Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης για την υλοποίηση της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών «Δημιουργία Εφαρμογών λογισμικού  GIS (Συστήματος  Πληροφοριών)».
16.Α) Ακύρωση της με αριθμό 293 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και Β) Έγκριση διενέργειας Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής και λογισμικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου οικονομικού έτους 2017 ποσού 201.000,00 € μετά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
17.Εισήγηση για συμπλήρωση της με αριθ. 223/2017 σε ορθή επανάληψη Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά την έγκριση του  σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΕΣΔΑΚ για την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Ηρακλείου. 
18. Προμήθεια ενός καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος.
19.Έγκριση διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού «Προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων 1.100lt.».
20.Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας (2) μηνών για τις ανάγκες των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017».
21.Αποκατάσταση έργου Θωμά  Φανουράκη,  «Οι Πέρδικες».
22.Ανάκληση της 280/2013 Α.Δ.Σ. –Παραχώρηση των καταστημάτων αρ 2, αρ.3 και αρ. 7 στην θέση Μπεντεβή εντός του χώρου εργατικών κατοικιών –Τροποποίηση της 141/12   Α.Δ.Σ. 
23. Αποδοχή δωρεάς συσκευής καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης από τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου.
24. Τροποποίηση της αρ. 73/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την επανατοποθέτηση περιπτέρου της δικαιούχου Μαρκοπούλου Μαρίας. 
25. Μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται τη Δευτερά στο Δήμο Ηράκλειου.
26. Ανανέωση παραγωγικών αδειών λαϊκών αγορών των κ. Καβαλαράκη  Χρυσούλα, Καββάλου Βασίλη και Λυραράκη Αντωνίου.
 
                                                                                           

Κρήτη

Κρήτη: Δύο νεκροί στην άσφαλτο σε τροχαίο με καραμπόλα οχημάτων

τροχαίο βράδυ

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία στην Κρήτη σήμερα και μάλιστα με μηχανές, νεκρό και τραυματίες.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής στο Δαράτσο Χανίων σε καραμπόλα 4-5 οχημάτων έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους ενώ υπάρχουν και 5 τραυματίες, μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες και ένα βρέφος 7 μηνών.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο Γαλατά προς Χανιά και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του τροχαίου.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τα οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα οχήματα επιβάτες.

Προανάκριση για αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κρήτη: Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο για προστασία του "Nautical Geo"(φωτό)

 

ESPA BANNER