Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αναστάτωση από τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του Οργανισμού

χρήματα.jpg

Μεγάλη αναστάτωση αλλά και αγωνία τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού όσο και στους κατοίκους τριών χωριών, έχει προκαλέσει η μαύρη τρύπα που ανακαλύφθηκε στα ταμεία του ΤΟΕΒ Ινίου (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων).

Το έλλειμμα ανακαλύφθηκε μετά από έλεγχο που έκανε η νέα διοίκηση η οποία έχει αναλάβει από τον Σεπτέμβριο του 2019 και όπως λένε οι πληροφορίες, το ποσό που λείπει ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου, Γιάννης Ρολάκης, ο έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει περάσει πλέον στα χέρια της Περιφέρειας η οποία και έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των συγκεκριμένων οργανισμών. 

"Κάναμε έλεγχο και είδαμε ότι υπάρχουν ατασθαλίες. Από κει και πέρα ενημερώσαμε την Περιφέρεια και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη προσωπικά και πλέον ο έλεγχος συνεχίζεται από την Περιφέρεια" ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου. 

Απαντώντας στο ερώτημα αν το έλλειμμα αυτό θα επηρεάσει τη διανομή νερού στα χωριά Ίνι, Μαχαιρά και Μοναστηράκι στα οποία και αφορά ο οργανισμός, ο κ. Ρολάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη διανομή του νερού στα συγκεκριμένα χωριά. 

Η υπόθεση όπως φαίνεται έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο έλεγχος θα αποκαλύψει πραγματικά το ακριβές ποσό που λείπει από τα ταμεία του ΤΟΕΒ με τον κ. Ρολάκη να ζητά απαντήσεις για το θέμα που έχει προκύψει.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Οι βράχοι κρέμονται σε απόσταση αναπνοής από τους οδηγούς (βίντεο)

ΒΟΑΚ βράχια

Επικίνδυνη για τους οδηγούς η κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα σημεία επί του ΒΟΑΚ όπου τα βράχια, κρέμονται σε απόσταση αναπνοής από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ένα από τα σημεία, στο ύψος των Σισσών Ρεθύμνου, όπου τεράστιοι βράχοι αποκολλήθηκαν και έσπασαν το τοιχίο και το προστατευτικό πλέγμα που τοποθετήθηκε παλαιότερα, το οποίο όμως δεν φαίνεται ικανό να τους συγκρατήσει.

Ο κίνδυνος είναι ορατός, καθώς κανείς δε μπορεί να προβλέψει πότε ο τεράστιος πέτρινος όγκος θα βρεθεί στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που είχαν γίνει το 2018, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη.

Το βίντεο έστειλε στο ekriti αναγνώστης, με τη σημείωση:

"Θα γίνει κάτι και θα τραβάμε τα μαλλιά μας. Κρεμονται ολόκληροι βράχοι πάνω από τα κεφάλια μας καθημερινά. Κάποιος υπεύθυνος δεν περνάει από κει;"