Κρήτη

Ηράκλειο

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον απολογισμό του Δημάρχου

Λαικη συσπέιρωση

Σκληρή κριτική στον απολογισμό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τα πεπραγμένα του 2017, ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της:

Για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή, στα πλαίσια του απολογισμού της, προσπάθησε να μετατρέψει τη φαντασία σε πραγματικότητα. Έτσι άλλα «επιτεύγματα» αναφέρονται και άλλα αποκρύπτονται όπως (ενδεικτικά):
-Τα 50 εκατομμύρια που ξοδεύει για ένα πολιτιστικό κέντρο και πριν ακόμα το τελειώσει, αντί να βρει τρόπο να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό, ψάχνει να δει ποια θα είναι η  εταιρεία που θα το λειτουργήσει.
-Τα λεφτά των δημοτών που ξοδεύει σε διαφημίσεις, σε ταξίδια, σε ιστοσελίδες κ.ά. για προσέλκυση τουριστών και τα δήθεν θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής της που διαφημίζει, αλλά το μόνο στοιχείο που ίσως μπορεί να τα πιστοποιήσει, είναι τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων. Δεν γίνονται αισθητά π.χ. στα έσοδα του δήμου από τα τέλη παρεπιδημούντων ή στην αύξηση του εισοδήματος των αγροτών ή στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων ή στη μείωση της ανεργίας και στη βελτίωση των μισθών και των συνθηκών εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
-Τα ξεροκόμματα που -ως άλλοθι κοινωνικής πολιτικής- μοιράζει, την ώρα που δεσμεύει ΑΦΜ, κάνει κατασχέσεις και αφαιρεί υδρόμετρα σε ένα δήμο που οι δημότες βασανίζονται από την ανεργία και την ανέχεια.
-Η αύξηση στα ταμειακά αποθέματα από 25 σε 45 εκατομμύρια σε τρία χρόνια, την ίδια ώρα που αρνείται πεισματικά να καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς ή να προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις των δημοτικών τελών.
-Οι προσπάθειες της για την …αειφόρο ανάπτυξη, ενώ η πλειονότητα των εργαζόμενων στο δήμο είναι με μισθούς πείνας και με ημερομηνία λήξης.
-Οι δράσεις της για «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας», μη έχοντας όμως ουδεμία μέριμνα για τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι ότι πασχίζει πραγματικά για την «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας». Τα ολοκληρωμένα σχέδια δράσης που καταρτίζονται, υποτάσσονται στις νέες απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Επενδυτικών Ταμείων. Μόνο που αυτά ποτέ δεν έχουν ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση λαϊκών αναγκών.
Επιπλέον, ενώ κυβερνήσεις και ΕΕ έχουν περικόψει στο Δήμο τις νομοθετημένες επιδοτήσεις κατά 60 % και έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του με την απαγόρευση των προσλήψεων, η δημοτική αρχή τις δικαιολογεί (αφού συμφωνεί με αυτές τις πολιτικές) αποδίδοντας τα γενικώς στην κρίση και στις συχνές αλλαγές των νόμων.
Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική, όση προσπάθεια και αν κάνει η δημοτική αρχή να την διαστρεβλώσει. Αρκεί η λαϊκή οικογένεια να σκεφτεί την καθημερινότητα της για να καταλάβει ότι κι αυτή η τοπική διοίκηση, τον ξεζουμίζει όπως και η κεντρική. Ότι και οι δυο μαζί εφαρμόζουν σχέδια που είναι εις βάρος της.
Ο πραγματικά θετικός απολογισμός για τους εργαζόμενους, θα είναι μόνο αυτός των νικηφόρων αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για τη ριζική ανατροπή του σημερινού βάρβαρου συστήματος που γεννά κρίσεις, φτώχεια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά.
Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι διεκδικούμε εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την ΤΔ και των οφειλόμενων σε αυτή. Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και είσπραξης φόρων και τελών. Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία. Να εξασφαλιστεί η λειτουργία και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων στους ιδιώτες, τις ΜΚΟ και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων Δήμων και Περιφερειών.
Διεκδικούμε την επαρκή και άμεση στελέχωση για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και δομών των Δήμων (Βρεφικοί- Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ) με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Να καταργηθεί η απαγόρευση των προσλήψεων. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Διεκδικούμε γενναία χρηματοδότηση για σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς και άλλους κινδύνους από καιρικά φαινόμενα, ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων σε σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.
Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά στην Τοπική Διοίκηση αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, γιατί αυτό σημαίνει διάσπαση του αναγκαίου ενιαίου χαρακτήρα αλλά και μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού. Εντείνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα στους βασικούς Κοινωνικούς Τομείς της Υγείας – Πρόνοιας και Παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
Τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και του δήμου μας βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από αυτά του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.
 
Λαϊκή Συσπείρωση
 

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER