Κρήτη

Ηράκλειο

Ετήσια Παράσταση από τους μαθητές του Κέντρου Χορού του Δήμου Ηρακλείου

χορός

Η ετήσια παράσταση των μαθητών του Κέντρου Χορού του Δήμου Ηρακλείου με τίτλο «Μια Βόλτα στους Καιρούς» θα πραγματοποιηθεί απόψε, Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στο Θέατρο «Μαρία Μανασάκη» του Φοιτητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης. 
Η παράσταση παρουσιάζει την ιστορία του Ηρακλείου, μέσα από τις εμπειρίες της Λότζια, μιας μικρής ενετοπούλας …
Βασίζεται σε μια ιδέα των καθηγητών  του Κέντρου Χορού και συμμετέχουν όλοι οι μαθητές των juniors, του σύγχρονου, κλασικού και  hip hop, τμημάτων της σχολής. Η μουσική επιμέλεια και οι χορογραφίες είναι των Μελίνα Ριζοπούλου,  Μαρίνα Χριστοδουλάκη,  Κώστα  Θοδωρή, τα κείμενα του έργου έχουν γράψει οι καθηγήτριες Μελίνα Ριζοπούλου,  Μαρίνα Χριστοδουλάκη, ενώ η αφήγηση είναι της Μαρίας Γρηγοράκη.
Η παράσταση ξεκινάει απόψε στις 20.00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τρομακτική διασπορά κορωνοϊού στο Ηράκλειο - Αύξηση 265% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Πλατεία Λιονταριών (lockdown)

Τρόμο προκαλεί η διασπορά του κορωνοϊού στο Ηράκλειο καθώς, σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ, καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου κατά 265%!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων, όπως αναφέρονται παρακάτω, και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +22% στη Θεσσαλονίκη έως και +265% στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Περιφέρεια Αττικής και η πόλη του Βόλου παρουσιάζουν ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.913 νέα κρούσματα - 28 θάνατοι - 357 οι διασωληνωμένοι

Ηράκλειο - Rapid test: Οι έλεγχοι στην πόλη απέδειξαν το λάθος με το lockdown

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία