Κρήτη

Ηράκλειο

Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης προς Λαμπρινό για το προσφυγικό

Λαικη συσπέιρωση

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου προς τον Βασίλη Λαμπρινό:

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος, αλλά και με την επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας στο Ηράκλειο κ. Μιχαηλίδου, η οποία δήλωσε καθαρά πως η κυβέρνηση επιδιώκει την αύξηση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο νησί, ήρθε στην επικαιρότητα η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Αναδεικνύεται λοιπόν η ανάγκη να παρθούν έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για την υπεράσπιση την προστασία και τον σεβασμό των προσφύγων, είτε ενήλικων, είτε ανήλικων.

Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι κυνηγημένοι από τον πόλεμο που διεξάγουν στις χώρες τους οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους, που για τα οικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα δεν διστάζουν να αιματοκυλούν και να ξεριζώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ - σε συνέχεια εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ - στηρίζει ενεργά αυτούς τους σχεδιασμούς δίνοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας στους φονιάδες των λαών, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Αυτοί οι σχεδιασμοί και η υπεράσπιση τους μαζί με τις αποφάσεις της ΕΕ για εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας γιγαντώνουν το πρόβλημα της διαχείρισης του προσφυγικού.

Ωστόσο απαιτείται να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ολόπλευρη στήριξη των προσφύγων και ιδιαίτερα των προσφυγόπουλων που θα βρεθούν στην πόλη μας.  Είναι κρίσιμο το θέμα της κάλυψης των βασικών αναγκών διαβίωσης (φιλοξενία, σίτιση, ένδυση, υγειονομική περίθαλψη, ασφάλεια, επιμέλεια και φροντίδα).

Ερωτάται ο Δήμαρχος Ηρακλείου:
Ποιες ήταν οι αποφάσεις της ΠΕΔ Κρήτης σχετικά με το ζήτημα και ποια μέτρα θα πάρει ο Δήμος Ηρακλείου για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και τη διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης τους;

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο

φαρμακειο

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες στις 7 το απόγευμα, σε φαρμακείο της Λεωφόρου Κνωσού στο Ηράκλειο.

Ένας άνδρας φορώντας ιατρική μάσκα και καπέλο τζόκεϊ, μπήκε στο φαρμακείο κρατώντας ένα μαχαίρι και ζήτησε τα λεφτά που υπήρχαν στο ταμείο από τις δύο υπαλλήλους.

Οι γυναίκες έδωσαν στο δράστη 400 ευρώ και αυτός εξαφανίστηκε με τα πόδια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στο κατάστημα εκείνη την ώρα, δεν βρίσκονταν πελάτες.

Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη.

(φωτο αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

Ηράκλειο: Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Ηράκλειο: Την έπιασαν με 26 κιλά λαθραίο καπνό