Κρήτη

Ηράκλειο

Επί ποδός στο λιμάνι του Ηρακλείου για νέο πλοίο με μετανάστες

ναυαγοσωστικό σκάφος

Ακόμη ένα "καραβάνι" με μετανάστες κατευθύνεται προς το λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti.gr, ιστιοφόρο, με 70 άτομα, 38 άνδρες, 13 γυναίκες και 19 παιδιά, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, 22 ναυτικά μίλα νότια της Σαντορίνης. Μετά την επιχείρηση διάσωσης, όλοι έχουν επιβιβαστεί σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού και κατευθύνονται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου σήμανε συναγερμός, λίγα 24ωρα μετά τη διάσωση και υποδοχή 105 μεταναστών, που βρέθηκαν ανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το ναυαγοσωστικό αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Ηρακλείου περίπου στις 16:00 και θα δέσει μπροστά στο Λιμεναρχείο.

Το θέμα ωστόσο της φιλοξενίας των 70 μεταναστών είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τις τοπικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου προκειμένου να εξεταστεί το καταλληλότερο σχέδιο για την υποδοχή και φιλοξενία των ανθρώπων αυτών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τελικά μεταφερθούν στην αίθουσα των λιμενεργατών στο λιμάνι, η αίθουσα θα πρέπει να αδειάσει εντός των επόμενων τριών ωρών καθώς εκεί φιλοξενούνται ήδη οι 103 μετανάστες.

Από πλευράς Αστυνομίας εκπονείται ήδη ο σχεδιασμός που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή, από τους 103 μετανάστες θα προωθηθούν κάποιοι σε κέντρα υποδοχής μεταναστών εκτός Κρήτης, βάσει σχεδιασμού. Επειδή όμως υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που είτε μπορούν να μείνουν είτε να φύγουν, αυτοί θα αποφασίσουν μόνοι τους για τις επόμενες τους κινήσεις ωστόσο αυτό θα πρέπει να το κάνουν μέσα ένα μήνα καθώς αυτό είναι το χρονικό περιθώριο που δίνεται από τις Αρχές. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα