Κρήτη

Ηράκλειο

Ενισχύεται η εξαγωγή κρητικού ελαιολάδου και κρασιού στην Κίνα

ελαιολαδο

Η ενίσχυση των εξαγωγών Κρητικού ελαιολάδου και κρασιού στην Κίνα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στη Περιφέρεια Κρήτης η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη με αντιπροσωπεία Κινεζικής αποστολής από την επαρχία της Καντόνα (Guangdong). Επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αντικυβερνήτης της Καντόνα YUAN Baocheng που συνοδευόταν από τους:     -LI Xiangming Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντης Επιτροπής Οικονομίας & Επιστήμης Πληροφορικής, JIA Shaoming    Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντης Τμήμα Μεταφορών, YI Xianhui Αναπληρωτής Δ/ντης Επιτροπή Οικονομίας & Επιστήμης Πληροφορικής, ZHANG Jianliang Αναπληρωτής Δ/ντης, Γραφείο Γενικών Υποθέσεων,YANG Si    Βοηθός Δ/ντη, Γραφείο Γενικών Υποθέσεων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τήρησης του Συμφώνου Φιλικών Σχέσεων και Συνεργασιών που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Επαρχίας Καντόνα για την διεύρυνση συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της βιοτεχνίας-βιομηχανίας.  

kriti2.jpg

kriti2.jpg, by gpapadakis

kriti.jpg

kriti.jpg, by gpapadakis

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη καλωσορίζοντας του Κινέζους αξιωματούχους της επαρχίας της Καντόνα που αριθμεί 100 εκ. κατοίκους, προχώρησε σε μια εκτενή παρουσίαση του νησιού μας στους τομείς του πρωτογενή τομέα, της Κρητικής Διατροφής, του τουρισμού, της ιστορίας, του πολιτισμού-παράδοσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες-φύση της Κρήτης. 

Ο Αντικυβερνήτης της Καντόνα YUAN Baocheng από την πλευρά του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την φιλοξενία στο νησί, επισημαίνοντας τον θαυμασμό του για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, την ιστορία, τον πολιτισμό, την φύση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα εξαιρετικής, όπως είπε, ποιότητας λάδι και κρασί που παράγει η Κρήτη καθώς επίσης για το μοναδικό τουριστικό προϊόν της. Ο κ. YUAN Baocheng ανέφερε, ότι, οι Κινέζοι καταναλώνουν κρασί, και γνωρίζουν την εξαιρετική ποιότητα του Κρητικού ελαιολάδου και κρασιού που υπερέχουν σε ποιότητα των αντίστοιχων ανταγωνιστικών προϊόντων της Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας.
Τόνισε ακόμη, ότι, από τα 100 εκ. των κατοίκων της επαρχίας της Καντόνα, το 60% έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο και μάλιστα σε ετήσια βάση περίπου 50 εκ. πραγματοποιούν τις διακοπές τους εκτός Κίνας. Μάλιστα επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, και η Κρήτη αποτελούν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό-επιλογή διακοπών για τους συμπατριώτες του. 
Ο Αντικυβερνήτης της Καντόνα YUAN Baocheng ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα ξεκινήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, εκστρατεία ενημέρωσης των συμπατριωτών του για τα εξαιρετικής ποιότητας Κρητικά προϊόντα με έμφαση στο ελαιόλαδο και στο κρασί με στόχο την αύξηση των εισαγωγών των δυο προϊόντων στη χώρα του. 

1_2.jpg

1_2.jpg, by gpapadakis

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια αν και έχουν πυκνώσει οι αποστολές Κινέζων αξιωματούχων από διάφορες επαρχίες της Κίνας στο νησί μας, δεν έχουν σημειωθεί τα προσδοκόμενα αποτελέσματα για αύξηση εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στη Κίνα. Ο Αντικυβερνήτης της Καντόνα υποσχέθηκε ότι, θα βοηθήσει στην οργάνωση εκθέσεων-φόρουμ σε Κίνα και Κρήτη για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού στη χώρα του. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Εγγραφές σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου.

Τα εγγραφόμενα βρέφη και νήπια προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών και νηπίων που διαμένουν σε όμορο Δήμο αν υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή τους εξυπηρετείται οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων η οποία αιτιολογείται από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017 ‘‘Νέος πρότυπος κανονισμός λειτουργίας βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών’’.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου άρθρο 3 παρ.2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017. Διόρθωση της υποβληθείσας ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δηλαδή μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης αυτόματα θα μοριοδοτείται και η αίτηση.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αναρτηθούν (upload) στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος βάση πινάκων επιλογής.
Σημειώνεται ότι, η μοριοδότηση θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για παράδειγμα, όταν επιλεχθεί το κριτήριο «και οι 2 γονείς εργαζόμενοι» θα πρέπει να κατατεθούν βεβαιώσεις εργασίας ή αναγγελία πρόσληψης κλπ. ανα περίπτωση και των δύο γονέων.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών σύμφωνα με το άρθρο3 παρ. 5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών ΦΕΚ 4249/τ. Β΄/5-12-2017, θα γίνει από επιτροπή η οποία θα ορισθεί από το Δ.Σ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και θα αποτελείται από μέλη του Δ.Σ – Διοικητικό και παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα υπάρξει ανακοίνωση με τα οριστικά ή προσωρινά αποτελέσματα μοριοδότησης όπου οι αιτήσεις θα χαρακτηρίζονται ως πλήρεις όταν τα δικαιολογητικά που θα έχουν κατατεθεί είναι όσα ορίζονται βάσει της απόφασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Ως ελλιπείς όταν απουσιάζουν κάποια δικαιολογητικά - εκτός των φορολογικών δικαιολογητικών που σε αυτή την περίπτωση θα αποκλείονται - τα οποία θα μπορούν να τα προσκομίσουν για επανέλεγχο της αίτησης και τέλος ως αλλαγής μορίων όταν τα δικαιολογητικά που κατατίθενται δεν αποδεικνύουν την ηλεκτρονική μοριοδότηση. Η προθεσμία ημερών για την υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών θα ορίζεται με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται, εφόσον έχει εγκριθεί η υποβολή πρότασής στην ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή του Οργανισμού στη δράση “Επαγγελματική και οικογενειακή ζωή” όπου ο οργανισμός θα είναι και ενήμερος για τις εγκεκριμένες θέσεις. Διαφορετικά θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού που θα ορίζει τη νέα ημερομηνία έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων τα οποία ανακοινώνονται μετά τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ.

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.

Όροι συμμετοχής στην διαδικασία:
Υποβολή «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση» - Όροι συμμετοχής
• Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου στη Διεύθυνση https://aitisi.dopafmai.gr
Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των Αιτήσεων, ορίζεται η 31 Μαΐου και ώρα 23:59, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίνεται αυτόματα.
• Τα δικαιολογητικά συμμετοχής πρέπει να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.
• Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι βασικό και υποχρεωτικό στοιχείο μοριοδότησης και θα πρέπει να αποδεικνύεται με σχετικό εκκαθαριστικό έντυπο. Όσες αιτήσεις δεν έχουν το απαραίτητο αποδεικτικό φορολογικό έντυπο θα απορρίπτονται.
Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία 31 Μαΐου και ώρα 23:59 δεν θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά

Αιτήσεις συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά, που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία (31 Μαΐου και ώρα 23:59) θα θεωρούνται ως εκπρόθεσμες και θα αξιολογούνται μόνο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι θέσεις στα ΚΕΠΑ από τις εντός προθεσμίας αιτήσεις.
Κάθε ωφελούμενος/νη μπορεί να υποβάλει μια και μοναδική αίτηση ανά παιδί.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. θα αντλήσει στοιχεία που αφορούν στα συνολικά εισοδήματα, βάσει εκκαθαριστικού με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Στην περίπτωση κατά την οποία στο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν περιλαμβάνονται και τα εισοδήματα του συζύγου ή του συντρόφου, τότε θα πρέπει να αναρτηθεί και το εκκαθαριστικό αυτό, ώστε να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο υπολογισμός του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος για την μοριοδότηση.
Οι αιτηθέντες θα πρέπει να διατηρούν το οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό, που αφορά στην υποβολή της αίτησής τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Με την αίτησή τους οι αιτούντες - ωφελούμενοι δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν για την περαιτέρω επεξεργασία (από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της ΕΥΔ των 13 ΠΕΠ) των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων, τα οποία τηρούνται για τους σκοπούς της υλοποίησης της διαδικασίας ένταξης των παιδιών στα ΚΕΠΑ, της διενέργειας ερευνών και της εκπόνησης μελετών για την αξιολόγησή του και της άσκησης του ελέγχου ως προς την υλοποίησή του.

Επίσης ότι ενημερώθηκαν και αποδέχονται τα απορρέοντα από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δικαιώματά τους ενημέρωσης, πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή. Η επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων απλών και ευαίσθητων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον και για την εκτέλεση των υποχρεώσεων και την άσκηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων στο τομέα του εργατικού δικαίου κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

Για τη συμπλήρωση του σχετικού ηλεκτρονικού εντύπου Αίτησης Συμμετοχής, απαραίτητη είναι η γνώση από τους ενδιαφερόμενους όλων των όρων, διαδικασιών και στοιχείων συμμετοχής, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην παρούσα, τα οποία οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 89 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες