Κρήτη

Ηράκλειο

Είχε ανοίξει εκατοντάδες αυτοκίνητα στο Ηράκλειο - Τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ

διαρρηξη αυτοκινητο

Μια νέα επιτυχία πρόσθεσε ανάμεσα στις πολλές που έχει,  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου οι αστυνομικοί της οποίας προχώρησαν στην εξιχνίαση εκατοντάδων διαρρήξεων σε αυτοκίνητα του Ηρακλείου με πρωταγωνιστή έναν Τυνήσιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr οι αστυνομικοί μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιάσει 121 υποθέσεις διαρρήξεων σε αυτοκίνητα σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού.

Ο δράστης δηλαδή, ηλικίας 44 ετών είχε ανοίξει 121 διαφορετικά αυτοκίνητα!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο διαρρήκτης ξεκίνησε να "χτυπάει" στα αυτοκίνητα των πολιτών το 2016 με τη δράση του να λαμβάνει τέλος, φέτος τον Μάρτιο. 

Όλο αυτό το διάστημα, με άκρως επαγγελματικό τρόπο και χωρίς να αφήνει εύκολα τα ίχνη του, άνοιγε τα αυτοκίνητα και έπαιρνε ότι έβρισκε.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων όπως προσωπικά αντικείμενα, σακίδια, κινητά τηλέφωνα και άλλα καθώς και περίπου 35.000 ευρώ. Μάλιστα, πολλά από τα κλοπιμαία αλλά και ένα μέρος των χρημάτων, έχουν επιστραφεί στα θύματά του Τυνήσιου.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο αλλοδαπός εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό, ο αριθμός των περιπτώσεων να είναι μεγαλύτερος. Πάντως, όπως λένε από την Αστυνομία, είναι η πρώτη φορά που σχηματίζεται τέτοιο σήμα για υποθέσεις διαρρήξεων.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)