Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Μπαράζ έργων στους οικισμούς και τα χωριά

νέα παιδική χαρά στις οδούς Κανάρη και Ικάρου

Στους οικισμούς και τα χωριά του δήμου Ηρακλείου έχει στραμμένη την προσοχή της η αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, με ένα μπαράζ δημοπρατήσεων και έργων το προσεχές χρονικό διάστημα.

Όπως τόνισε στο ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, η υπηρεσία προωθεί με όλες τις δυνάμεις τα έργα, μικρά και μεγαλύτερα, σε όλο το φάσμα του δήμου, με στόχο να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών από και προς τους οικισμούς, αλλά και να εξυπηρετηθεί η τοπική παραγωγικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις επόμενες εβδομάδες, θα υπογραφεί η σύμβαση για την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως για αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων σε οικισμούς. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία τσιμεντόστρωσης και καθαρισμού των αγροτικών δρόμων.

Επιπρόσθετα, ο προγραμματισμός ή η φάση ολοκλήρωσης των έργων που σχετίζονται με συγκεκριμένους οικισμούς είναι ο παρακάτω:

Σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή παιδικής χαράς στο Βενεράτο από τη ΔΕΠΑΝΑΛ, ενώ ζήτημα ημερών είναι η ολοκλήρωση και παράδοση προς χρήση αυτής στο Πενταμόδι.

Το προσεχές διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου που συνδέεται με τον χώρο άθλησης στην Αυγενική. Δημοπράτηση προγραμματίζεται και για το έργο της ασφάλισης του επικίνδυνου πρανούς που κυριολεκτικά κρέμεται ως «Δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τον κεντρικό δρόμο στον Άγιο Βλάσση, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 530 χιλιάδων ευρώ.

Προς ολοκλήρωση βαίνει το αρδευτικό έργο που θα καλύψει τόσο τον Άγιο Βλάσση όσο και τις Βασιλειές- σε εκκρεμότητα βρίσκεται η ρευματοδότηση. Επίσης, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο κατασκευής τοιχείου αντιστήριξης στις Βούτες, προυπολογισμού άνω των 275 χιλιάδων ευρώ.

Για τον όμορφο οικισμό των Άνω Ασιτών, τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθεί το κεντρικό, συνεκτικό τμήμα- πλατεία και οι δρόμοι- , καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Τέλος, προς δημοπράτηση οδεύει και το αρδευτικό έργο για τις Δαφνές.  

Μ.Ζ. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηράκλειο: Ο μικρός Μανώλης χρειάζεται τη βοήθειά μας

Κρήτη

Ηράκλειο

7η ΥΠΕ Κρήτης: Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος σε Νοσοκομείο της Κρήτης

Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος που αγοράστηκε από την 7 ΥΠΕ

Παραδόθηκε σήμερα στο ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο» από την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος, σε Νοσηλευτική Μονάδα Νεογνών της Κρήτης.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε από τον προϋπολογισμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έπειτα από την αναγκαιότητα που εξέφρασαν οι γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας, σε προηγούμενη επίσκεψη της Διοικήτριας στη ΜΕΝΝ.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της ΥΠΕ Κρήτης κ. Πλατάκη Μιχάλη, του Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Τερζάκη Κωνσταντίνου, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κ. Κωστάκη Ελευθερίας, του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λυδάκη Χάρη, της Διευθύντριας ΜΕΝ Νεογνών κ. Κοροπούλη Μαρίνας και του προσωπικού της Μονάδας.

Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.
Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο», είναι το πρώτο νοσοκομείο της Κρήτης και από τα πρώτα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται παστερίωση του μητρικού γάλακτος, ώστε να παρέχεται με ασφάλεια στα πρόωρα νεογνά.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που διασφαλίζει την πρόληψη από συγγενείς και απλές λοιμώξεις, διατηρώντας τις θρεπτικές ουσίες του μητρικού γάλακτος. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη λειτουργία του τμήματος Νεογνών και πρόκειται να ενισχύσει το εγχείρημα της σύγχρονης Νεογνολογίας, ώστε τα πρόωρα νεογνά να τρέφονται με μητρικό γάλα.

Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να εξασφαλίσει για τις ΜΕΝΝ των υπολοίπων νοσοκομείων της Κρήτης ανάλογη προμήθεια για ασφαλή χορήγηση μητρικού γάλακτος στα πρόωρα νεογνά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Μαλεβίζι: 895.000€ για ακόμη τρία σχολεία στο ΕΣΠΑ

Εκπρόσωποι Σχολών Χορού της Κρήτης: Κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια