Κρήτη

Ηράκλειο

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Βασίλης Λαμπρινός

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ:

«Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αποτελεί διαρκή προϋπόθεση της κοινωνικής ισότητας.

Από τα επαρκή ειδικά σχολεία, την στήριξη στους χώρους εργασίας, ως τις δυνατότητες προσβασιμότητας στο δύσκολο πολεοδομικά περιβάλλον των πόλεών μας, απαιτείται μια συνειδητή πορεία καθημερινών προσπαθειών όλων μας, και έμπρακτης αλληλεγγύης. Σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών, οι δράσεις μας πρέπει να είναι στραμμένες, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, και στα άτομα με αναπηρία, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις τεχνικές και τις κοινωνικές μας Υπηρεσίες, καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία. Η κατασκευή του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Συνάμα, αναθέτουμε άμεσα την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να δημιουργήσουμε νέα δομή, που θα απευθύνεται σε συμπολίτες ΑμεΑ, και η οποία θα στοχεύει στην φροντίδα και στην εκπαίδευσή τους, ώστε να επιτευχθεί η αυτόνομη διαβίωσή τους.

Η ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής μας αφορά όλους και αποτελεί σταθερή επιδίωξη μας».

Κρήτη

Ηράκλειο

7η ΥΠΕ Κρήτης: Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος σε Νοσοκομείο της Κρήτης

Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος που αγοράστηκε από την 7 ΥΠΕ

Παραδόθηκε σήμερα στο ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο» από την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος, σε Νοσηλευτική Μονάδα Νεογνών της Κρήτης.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε από τον προϋπολογισμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έπειτα από την αναγκαιότητα που εξέφρασαν οι γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας, σε προηγούμενη επίσκεψη της Διοικήτριας στη ΜΕΝΝ.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της ΥΠΕ Κρήτης κ. Πλατάκη Μιχάλη, του Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Τερζάκη Κωνσταντίνου, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κ. Κωστάκη Ελευθερίας, του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λυδάκη Χάρη, της Διευθύντριας ΜΕΝ Νεογνών κ. Κοροπούλη Μαρίνας και του προσωπικού της Μονάδας.

Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.
Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο», είναι το πρώτο νοσοκομείο της Κρήτης και από τα πρώτα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται παστερίωση του μητρικού γάλακτος, ώστε να παρέχεται με ασφάλεια στα πρόωρα νεογνά.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που διασφαλίζει την πρόληψη από συγγενείς και απλές λοιμώξεις, διατηρώντας τις θρεπτικές ουσίες του μητρικού γάλακτος. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη λειτουργία του τμήματος Νεογνών και πρόκειται να ενισχύσει το εγχείρημα της σύγχρονης Νεογνολογίας, ώστε τα πρόωρα νεογνά να τρέφονται με μητρικό γάλα.

Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να εξασφαλίσει για τις ΜΕΝΝ των υπολοίπων νοσοκομείων της Κρήτης ανάλογη προμήθεια για ασφαλή χορήγηση μητρικού γάλακτος στα πρόωρα νεογνά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Μαλεβίζι: 895.000€ για ακόμη τρία σχολεία στο ΕΣΠΑ

Εκπρόσωποι Σχολών Χορού της Κρήτης: Κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια