Κρήτη

Ηράκλειο

Διαβεβαιώσεις Κωστή Χατζηδάκη ότι δεν θα κλείσει ο ΕΦΚΑ στην Ιεράπετρα

Χατζηδάκης - Καλαντζάκης - Ζερβάκης

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, όπου και συζήτησαν το θέμα της πιθανής υποβάθμισης των Υπηρεσιών του  ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ Ιεράπετρας και Σητείας, αφού παρέδωσαν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων, τονίζοντας από κοινού στον Υπουργό την αναγκαιότητα της λειτουργίας του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ στους Δήμους τους, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, το Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Ιεράπετρα, προκειμένου να ενημερώσει τους υπαλλήλους για τα αποτελέσματα των επαφών του στην Αθήνα, αλλά και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ, κα Μανουσάκη, μετέφερε στον Δήμαρχο Ιεράπετρας το κλίμα ανασφάλειας και σύγχυσης που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζομένους, καθώς και την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τα καθήκοντα τα οποία θα κληθούν να εκτελέσουν οι εναπομείναντες υπάλληλοι. 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε τα εξής: «Από την αρχή της προηγούμενης δημοτικής περιόδου υπήρχε η πρόθεση να κλείσει εντελώς το Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Ιεράπετρα. Τότε, χάρη στις άμεσες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής, της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου, κατορθώσαμε να μην κλείσει, αλλά με το υπ΄αριθμ. 8 Προεδρικό Διάταγμα της 23ης  Ιανουαρίου 2019 να λειτουργήσει ως Αποκεντρωμένο τμήμα Α ΄Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στη συνάντηση που είχα με τον Υπουργό με διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί επακριβώς το Προεδρικό Διάταγμα και το ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ θα εξυπηρετεί τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο, όπως συνέβαινε έως τώρα, δίχως να απαιτείται η μετάβασή τους στον Άγιο Νικόλαο για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
Ως Δημοτική Αρχή δεν εφησυχάζουμε. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τον τρόπο εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος. Είμαστε δίπλα στους εργαζομένους του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ. Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ένας μεγάλος πληθυσμιακά Δήμος, με μεγάλες ανάγκες και δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος του ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ, έτσι ώστε να μετακινηθεί για να στελεχώσει άλλες Υπηρεσίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξω δια ζώσης συνάντηση με τον νέο Διευθυντή του ΕΦΚΑ στον νομό Λασιθίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΦΚΑ στην Ιεράπετρα και την περαιτέρω χορήγηση αρμοδιοτήτων στο τμήμα της Ιεράπετρας προς όφελος των πολιτών
». 
 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Αισιοδοξία Κικίλια για τον τουρισμό σε εκδήλωση του Συνδέσμου ταξιδιωτικών γραφείων

 Εκδήλωση των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης

Την ικανοποίησή του που ο τουρισμός ξεπέρασε τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης, για τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λιγες ημέρες και την πεποίθησή του, βάσει μετρήσιμων στοιχείων έως σήμερα, για ένα επίσης “δυναμικό” 2022, εξέφρασε μιλώντας μέσω διαδικτύου ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης του Ηρακλείου. 

Ο υπουργός εξήρε ιδιαίτερα το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, με το νησί να παραμένει στη ναυαρχίδα των δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2021 ο στόχος του 50% του 2019 υπερκεράστηκε και από τα προβλεπόμενα έσοδα των 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ, όπως εκτίμησε, θα ξεπεράσουμε φέτος τα 10 δισεκατομμύρια ευρω. Ο ίδιος απέδωσε αυτήν την “υψηλή πτήση” του τουριστικού προϊόντος στο σαφές μήνυμα ασφάλειας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εξέπεμψε η χώρα μας. 

 

Μέσω διαδικτύου τελικά η
Μέσω διαδικτύου τελικά η "παρουσία" του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

Όπως συμπλήρωσε αυτή η εικόνα της χώρας αποτελεί τη βάση για το 2022, χρονιά που σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα που έχουν καταγραφεί ήδη από τις επαφές, συνεργασίες και πρωτοβουλίες του Υπουργειίου μπορεί να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση διαδικτυακά συμμετείχε και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ενώ διαζώσης συμμετοχή είχε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοίζου ,ο περιφερειάρχης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, οι δήμαρχοι των τουριστικών περιοχών αλλά και η ηγεσία των φορέων τουρισμού από την Αθήνα (ΣΕΤΕ & ΓΕΠΟΕΤ) και την Κρήτη.

Η βράβευση του παλαιότερου εν ζωή δ/ντή ξενοδοχείου της Κρήτης κου Αλέξανδρου Γούλα
Η βράβευση του παλαιότερου εν ζωή δ/ντή ξενοδοχείου της Κρήτης κου Αλέξανδρου Γούλα

Ιδιαίτερη στιγμή στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε ο πρώην υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αλλά και οι καλύτεροι υπαλλήλοι τουριστικών γραφείων 2021, ήταν η βράβευση του γηραιότερου εν ζωή δ/ντή ξενοδοχείου της Κρήτης κου Αλέξανδρου Γούλα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κικίλιας: Με διαδικτυακή παρουσία στην εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων

Αυγενάκης: Προγραμματικές Συμβάσεις στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι
 

ESPA BANNER