Παρασκευή 13 ΔΕΚ 2019 00:50
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  12°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη: Ο Σπίρτζης δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον ΒΟΑΚ

Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη: Ο Σπίρτζης δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον ΒΟΑΚ

αυγενάκης

Στο θέμα του ΒΟΑΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που μίλησε το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.

Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι το αργότερο ως τις αρχές του ερχόμενου χρόνου θα έχει αποσαφηνιστεί το πότε θα ξεκινήσει η απορρόφηση των κονδυλίων από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό από το 2014 για να γίνει η δημοπράτηση του έργου επισκευής και συντήρησης στα σημεία «καρμανιόλα» του υφιστάμενου δικτύου.

Παράλληλα είπε, ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Κρήτη κλιμάκια του υπουργείου υποδομών που προχωρούν στην καταγραφή των επικίνδυνων σημείων του ΒΟΑΚ για να συνταχθούν οι απαιτούμενες εκθέσεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμπλήρωσε ότι για το έργο της νέας χάραξης του ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο ως την Σητεία έχει δεσμευθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητώντας χρηματοδότηση ακόμα και από τα υπόλοιπα του "κουμπαρά" άλλων αυτοκινητόδρομων που έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι επί υπουργίας Σπίρτζη δεν έγινε απολύτως τίποτα σ’ ότι αφορά τη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ, παρά τις εξαγγελίες που έκανε ως υπουργός υποδομών, παρά μόνο κάποιες μικρές παλιές μελέτες που υπήρχαν πριν αυτός αναλάβει και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.

Αναφορικά με τις αρμοδιότητές του ως Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι στόχος είναι το Παγκρήτιο Στάδιο και το Κλειστό στα Δύο Αοράκια, να γίνουν έδρες των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, καθώς το Ηράκλειο διαθέτει τις ξενοδοχειακές υποδομές ώστε να φιλοξενούνται οι αποστολές.

Διαβάστε επίσης. . .

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ...
Υπογράφηκε σήμερα στον Δήμο Ιεράπετρας σύμβαση ύψους 100.000€ για την προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων στην κοινότητα...