Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη: Ο Σπίρτζης δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον ΒΟΑΚ

αυγενάκης

Στο θέμα του ΒΟΑΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που μίλησε το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.

Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι το αργότερο ως τις αρχές του ερχόμενου χρόνου θα έχει αποσαφηνιστεί το πότε θα ξεκινήσει η απορρόφηση των κονδυλίων από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό από το 2014 για να γίνει η δημοπράτηση του έργου επισκευής και συντήρησης στα σημεία «καρμανιόλα» του υφιστάμενου δικτύου.

Παράλληλα είπε, ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Κρήτη κλιμάκια του υπουργείου υποδομών που προχωρούν στην καταγραφή των επικίνδυνων σημείων του ΒΟΑΚ για να συνταχθούν οι απαιτούμενες εκθέσεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμπλήρωσε ότι για το έργο της νέας χάραξης του ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο ως την Σητεία έχει δεσμευθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητώντας χρηματοδότηση ακόμα και από τα υπόλοιπα του "κουμπαρά" άλλων αυτοκινητόδρομων που έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι επί υπουργίας Σπίρτζη δεν έγινε απολύτως τίποτα σ’ ότι αφορά τη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ, παρά τις εξαγγελίες που έκανε ως υπουργός υποδομών, παρά μόνο κάποιες μικρές παλιές μελέτες που υπήρχαν πριν αυτός αναλάβει και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.

Αναφορικά με τις αρμοδιότητές του ως Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι στόχος είναι το Παγκρήτιο Στάδιο και το Κλειστό στα Δύο Αοράκια, να γίνουν έδρες των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, καθώς το Ηράκλειο διαθέτει τις ξενοδοχειακές υποδομές ώστε να φιλοξενούνται οι αποστολές.

Κρήτη

Ήταν ασυμπτωματικός, δεν το ήξερε και ταξίδεψε σε Κρήτη και Αίγινα

ταξίδι νεαρού ασυμπτωματικού

Μία απίστευτη ιστορία που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Ένας 32χρονος άνδρας με κορωνοϊό, χωρίς να ξέρει πως έχει προσβληθεί από τη νόσο ταξίδεψε στην Κρήτη και την Αίγινα και ήρθε σε επαφή με δεκάδες κόσμο.

Όπως επεσήμανε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star η Κατερίνα Ρίστα, αρχικά ο άνδρας πήρε πλοίο για την Κρήτη, όταν όμως έφτασε στο νησί άρχισε να έχει δέκατα. 

Αυτό ωστόσο δεν τον πτόησε και αντί να μείνει σε καραντίνα, την επόμενη μέρα πήρε το πλοίο για να γυρίσει στην Αθήνα. Όταν έφτασε στον Πειραιά τον θερμομέτρησαν πάλι και διαπίστωσαν πως έχει δέκατα.

Ο 32χρονος άνδρας τότε φαίνεται να θορυβήθηκε και πήγε να κάνει test για κορωνοϊό. Την επόμενη όμως μέρα μπήκε σε τρίτο πλοίο, αυτή τη φορά για να πάει στην Αίγινα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο άνδρας έμαθε πως είναι θετικός στον covid 19 και τότε έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Ο 32χρονος μπήκε σε καραντίνα όπως και η οικογένειά του.

Η πολιτική προστασία έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των στενών επαφών του όμως είναι δύσκολο να εξακριβωθούν όλες καθώς ο 32χρονος άλλαξε  3 πλοία και 2 νησιά και ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο.